söndag 2 oktober 2011

Aktiv sjukdag

Huvudet spränger och hostar snart lungorna ur kroppen. L hostar också lungorna ur kroppen. M hade feber igår igen efter att ha varit feberfri ett par dagar. Han hostar också lungorna ur kroppen. Sen är man så förlamande jättetrött och vill bara sova och sova. S är också trött men har klarat sig från hostan. Hur maken mår har jag ingen aning om för han övergav sjukstugan i fredags och åkte upp till Stöten för att lämna husvagnen. Han skulle fiska också så han kommer imorgon. L har varit hemma från skolan 1 vecka. Hon är piggelin igen och har lekt eller spelat dator nästan hela dagen. Själv inte med kompis. Maten går det fortfarande sådär med. Troligtvis blir det skolan imorgon, dom får väl ringa om hon hostar för mycket. Själv ska jag ha en obetald semesterdag imorgon men som jag mår nu så byter jag ut den mot en karensdag och är hemma sjuk tisdag och onsdag. Fast jag bara vill ligga på sängen och sova/läsa så tvingar jag mig att jobba hemma. Jag har ju ett mål att nå! Hemmamamma here I come!! Svamp orkade jag inte plocka men jag har planterat in chiliplantorna och paprikaplantan.
Sen har jag gjort nytt vaniljsocker. Recept finns här. Jag böt burk som den låg i till en vanlig konserveringsburk med snäpplock. Det var en i den lokala tidningen som ville köpa riktiga konserveringsburkar, såna som jag köpte över 100 stycken i Borlänge förra bröllopsdagen. Jag använder dom inte och även fast jag köpt syltparaffin så kommer jag inte att använda över 90 burkar (jag gav bort några mot syltparaffin) så jag ringde och försökte sälja mina. Hon hade fått flera erbjudanden och skulle höra av sig till dom som hon ville ha. Jag tror inte jag sålde dom så bra för hon har fortfarande inte hört av sig igen. Men det fick tankeverksamheten att gå igång. Hon erbjöd 5 kronor styck för dom. Jag tror jag ska försöka sälja dom för 400 kronor. Hade föresten en annons i den lokala tidningen igår under säljes men fick inget sålt. =( S och jag plockade 2 liter hallon i somras. Våran häck är nyplanterad så den gav bara några dl. Dom flesta hittade vi på vårat hallonställe efter vägen. Jag har kokat saft och restsylt av dom idag. En flaska och en halv burk blev det. Vitvinsslattarna som har stått i en lerkruka och ska bli vinäger ett par veckor är nu vinäger. Så nu ligger en slatt rödvin i krukan. Äppelcidervinägern luktar fortfarande fotsvett så den får nog stå ett tag till. Har även några byten på gång. Fortsättning följer.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...