lördag 10 september 2011

Tippen, tidningar och bilen

Bilen var inne på service. Att laga allt som var fel skulle kosta 24.000 kronor. Något vi inte har råd med. Maken har lagat bilar förut så han vet hur man gör. Vi köpte en relativt ny bil för att maken skulle slippa laga bilar. Men nu gör han det alltså igen. Förra helgen böt han bromsarna fram. 1100 kronor kostade dom delarna. Nu håller han på och byter bromsarna bak. 1400 gav han för dom delarna. Kvar att byta är krängningshämmarstav och motorfäste. Kostnad? Det enda som ska eventuellt lämnas in till verkstaden är styrled fram. Kostnad? Vi har sparat in en hel del på att maken har lagat bilen själv. =) Mamma och pappa ska snart flytta. Dom hade hyrt ett släp för att forsla saker till tippen. Problemet var bara att dom inte har drag på sin bil och ville låna maken och våran bil. Det fick dom för då fick vi vara med på släpet utan att betala för det. =) Vi hade nämligen en massa saker till tippen vi med. Dom hade hittat ett ställe där det kostade 100 kronor att hyra ett släp 2 timmar. 200 kronor att hyra det 24 timmar. Dom hade tagit 24 timmar. Som tack för hjälpen fick maken en flaska whiskey så han är mer än nöjd. Mamma och pappa rensar alltså. Det har dom nog aldrig gjort. Vi fick bland annat två påsar med serietidningar sen jag och P var små. Där låg bland annat Beano och Acke. Finns Acke längre? Beano fick jag med mig hem när jag var till Brighton och hälsade på min brevvän Amanda. =)Sen fick maken/M 3 kostymer och en överrock. Jag gillar när mamma rensar. =) Skotten växer så det knakar.Jag har börjat med soppbröd igen. Varje lördag lunch äter vi soppa. Förut bakade jag alltid bröd till soppan. Men så slutade jag med det. Men nu har börjat igen. Långpannebröd blev det idag.
Ett byte har jag hunnit med idag också. Jag hade en gardinoch fick en kartong med diskmaskinstabletter. S har också gått med i bytarsidan. Hon är iväg på ett eget byte nu. =) På posten igår kom en avi på ett stort brev. Uthämtat idag. Boken Ett eget rum för att jag har svarat på undersökningar.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...