Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 7 september 2011

Schampo och mer kurs

Jag har väldigt fett hår. Det är lockigt men jag permanentar det en gång/år. Maken hemanentar mig hemma för att spara pengar. Jag gillar inte kemikalier så jag är lika tveksam varje gång. Permanenta eller inte? Jag gör det av en anledning och det är att det torkar ut håret så att jag inte behöver tvätta det varje dag. Ibland är det nästan lika fett på kvällen igen. =( När jag har permanentat det behöver jag bara tvätta det var tredje dag i några veckor och sen varannan. Till slut blir det varje igen. Men så läste jag en blogg om en tjej som tvättade sitt hår var 7:e dag. Så efter permanenten som jag gjorde på försommaren så tvättade jag det var 4:e dag och det har jag fortsatt med. På tredje dagen kan håret se lite fett ut men jag sätter upp det i en tofs och bryr mig inte. Så det feta håret har försvunnit. =) Tyvärr har jag torr hårbotten så jag har massor med mjäll. =( Vanliga mjällschampon fungerar inte. Sen innehåller dom zinkpyrition. 1 kork zinkpyrition i ett akvarium tar död på alla fiskarna. =( Undrar då hur hårbotten och avloppet mår efter det schampot?? Genom Camino fick jag prova ett naturschampo som innehöll lava och var bra för mjäll. Både mina, makens och S mjäll försvann. Schampot löddrade ingenting så det kändes inte som om man tvättade håret och sen är priset 80 kronor för en flaska. Jag som köper schampo för 15 - 20 kronor flaskan tycker det är dyrt. Men det kanske är ett pris som man måste betala?

Min kontaktperson på Medborgarskolan ringde idag och undrade hur det gick i måndags. Jag berättade som det var, att det bara var 2 som kom, att dom troligtvis inte tänkte gå hela kursen eftersom dom inte ville höra upplägget. men att dom verkade nöjda och fick med sig tankar och tips hem. Den tredje som skulle ha kommit var sjuk. Kursen blir inte av eftersom det bara är en anmäld. Min kontaktperson tror att jag är före min tid så i vår ska vi köra kursen igen. Jag hade nog anat det men det känns lite tråkigt igen. Jag har ju sökt obetald semester 3 måndagar framöver, dom andra 2 skulle jag varit ledig. Så det känns lite surt.


Imorgon har maken och jag bröllopsdag. maken jobbar hela dagen men barnen P ska fixa tre rätters middag som överaskning - hemlig meny. Jag läste om ett par som vid jul och födelsedagar köpte det dom ville ha själva istället för det partnern ville ha. Så jag föreslog det för maken. Han tyckte det var ett bra förslag. Så jag köpte en sak som jag ville ha till honom. Sen ångrade jag mig och böt till mig en sak till honom. Han såg när jag och S kom hem från bytet så det blev en förskottspresent. Maken blev överlycklig, nästan så han började gråta. Han har visat både M och L som inte var hemma när vi kom och spelat jättehög musik. Jag hade ett par gummistövlaroch fick ett par högtalare. Våra högtalare har varit sönder jättelänge så vi har inte kunnat använda stereon. Dom nya högtalarna var svarta och mycket större än våra gamla. Så dom matchar stereon + att det är bättre ljud.
När M kom hem och såg och hörde det sa han "nu kan jag ha förfester här med det ljudet". Snyggt blev det också. =) Nu ska bara listerna upp, det ska bytas kontakt på golvlampan, en hylla och ett väggord ska upp. Sen är hela kontoret klart.


TJOHO!!! M har fått jobb!!! 75% på sitt sommarjobb tills vidare. Dom skulle ringa och schema idag (det har dom inte gjort). Han börjar nästa vecka. Han betalar en viss % hemma av det han tjänar så ungefär 3000/månad kommer vi att få. =) Bye bye here I come.


Ikväll och imorgon ska jag iväg på 3 byten till. Fortsättning följer. När M och jag var på Coop för den vanliga månadshandlingen idag kapitulerade jag och köpte ett litermått i plast. Inte så stolt över det av två anledningar. Ett jag gillar inte plast och försöker byta ut alla plastsaker. Två jag ska helst bara köpa begagnade saker. I november åker vi till Ullared och då får jag köpa ny saker, men bara då.


Igår började scouterna på riktigt. L tycker det är superkul. Hon gillar att vara ute så det är perfekt för henne. Hennes patrull heter Älgen. På dom lokala nyheterna på tv:n har dom pratat om att det är så dyrt med barnens aktiviteter. Att vissa inte har råd med avgifterna. M:s innebandy har alltid kostat skjortan (10 skjortor/termin för att vara exakt). Som tur är har M betalat häften själv. S gör ingen aktivitet men har pratat om det ibland. L spelar fotboll kostar en del men inte så mycket. Och scouter kostar nästan inget.

1 kommentar:

Anonym sa...

hej.
va bra att M betalar en viss del hemma.
hoppas att han hjälper till lite hema med? kanske hjälper till med dukning eller tvätt.