tisdag 6 september 2011

Kursen, Tre och glad post

Min kurs i Simple living började igår. Eller igår var det en gratis prova på gång. Själva kursen startar nästa måndag. Det var 4 stycken anmälda. Salen skulle stå nere i foajen. Vilket den inte gjorde, men jag tänkte inte mer på det. När klockan var fem över 7 och ingen kommit gick jag ner till foajen igen. Där stod det två vilsna tjejer och jag frågade vart dom skulle. Det var två av mina deltagare. Då kom jag på att det inte stod sal i foajen. Inte heller på lapparna där alla kursen som startar med salsnummer stod min kurs med. Jag väntade till ungefär 10 över och skrev sen dit på lapparna Simple living och salnummer. Men det kom ingen mer. Så jag vet inte om dom var där och vände eftersom salen inte stod eller vad som hände. Jag pratade mest av alla, eftersom jag är kursledare. Jag berättade vad Simple living är, att jag är självlärd. Att jag ger dom tips och idèer hur dom kan förenkla sina liv. Men att dom måste göra jobbet själva. När jag skulle berätta vad dom andra gångerna ska handla om. Sa den ena till den andra "är du anmäld till hela kursen"? Nej det var ingen av dom som var så det verkade inte intressant att veta. Dom fick i alla fall adressen till Facebooks bytarsida med sig hem. Den ena skulle hem och rensa garderoben så lite gav den nog dom i alla fall. Även om det känns mer som en diskussionsgrupp än en kurs. Jag har funderat på det. Går jag en kurs i teckenspråk eller spanska så när jag kan teckna eller prata spanska vet jag att jag lärt mig något. Men i Simple living lär man inte ut saker på det viset. Det är mer som en supportgrupp eller en diskussionsgrupp. Men jag tvivlar på att folk vill betala 550 kronor för att sitta i en diskussionsgrupp.


Min kod för att låsa upp min mobil har fortfarande inte kommit. Jag ringde för snart 2 veckor sen. Idag ringde jag Tre igen. Dom kunde inte skicka koden för dom hade inte mobilens ? nummer. Ungefär som mobilens personnummer. Jag skulle trycka in en kod på mobilen och då kom numret upp. Så nu skulle dom skicka koden. Bra jobbat Tre! Ironiskt sagt. Kan man då inte ringa och fråga om numret när jag gått här och väntat i snart två veckor? Jag kommer inte att rekommendera Tre till någon jag känner. Tisdag = öppet bybibliotek = två av mina reserverade böcker hade kommit. Nextopia och Tomhetens triumf. Det funkade inte att klä kökssoffan med diskhanddukar heller. =( Det är ett stort hål nu igen. =( Jag har provat allt, nästan. Vanligt tyg, markisväv och diskhanddukar. Gamla tjocka diskhanddukar i linne men inget håller. Men så kom jag på det! Trasmatta! Nu ligger en trasmatta uppe på kökssoffan. Jag har inte nitat fast det. Blev snyggt, mjukt och hållbart hoppas jag. Kläderna i storlek small som jag böt till mig var fulla med katthår. Det visste jag, hon sa det innan bytet. Jag har tvättat kläderna men håren sitter kvar. =( Hur får man bort katthår från kläder någon som vet? Det är inte lite hår utan nästan hela katten.

Jag fick ett paket idag. Från en bloggläsare. Hon skickade tvättnötter till mig, sen hade hon läst att jag ville ha kläder i small så hon skickade med en skjorta och en topp. Tack så jättemycket Sara, jag blev jätteglad. Det var med ett fint brev också. =)

3 kommentarer:

Mia sa...

Det effektivaste sättet att få bort katthår från tyg är att ta på sig gummihandskar och dra bort håret. Det funkar iallafall jättebra på tygmöbler. Annars brukar jag ta en vanlig klädesroller på de kläder som är svåra att få bort håret på. Men gummihandsken är mitt bästa tips. Mvh Mia

Anonym sa...

hej ja vi har ju två katter,och det är nog bara att införskaffa klädroller på ikea eller anan butik.

Anonym sa...

Hej,kör kläderna torra i torktrumlaren (vet ej om ni har) utan värme, en liten stund bara, så försvinner de flesta håren.

Ett annat tips till dig är: I Allas veckotidning nr 37 som kommer ut imorgon torsdag 8 sept, står det om en familj som tror på självhushållning, och producerar sin egen mat. (vill du så kan jag kopiera artiklen till dig, så behöver du inte köpa tidningen bara för den.)

MVH
Camilla J
frida_emma76@hotmail.com

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...