måndag 8 augusti 2011

Tandläkare och Myror

L hade tid på tandregleringen inne i stora staden alldeles för tidigt imorse. I alla fall när det är semester och sommarlov och man har en dotter som skulle sova lika länge som tonåringarna om hon fick. Tänderna hade gått in från 12 mm till 8 mm på bara 6 veckor och det tyckte både vi och tandläkaren var jättebra. L har både räls och natt-tandställning. Hennes tandkött i nederkäken är för långt ner så man ser tandhalsarna. Det ska opereras troligtvis i vår. Det kan göras när som helst men nu är det så mycket med tandställningar hit och tandställningar dit att både vi och tandläkaren tyckte vi skulle vänta lite.Tandläkaren har samma parkering som Myrorna och vi hade 30 minuter parkering kvar när vi kom ut. Jag hade tänkt att gå in och köpa lite fler deckare. Bo Baldersson är så bra och jag ångrar att jag gav bort alla våra deckare och romaner och bara behöll facklitteraturen. Fast då hade vi ju ingen riktig bokhylla, vilket vi har nu så nu samlar jag på mig lite böcker igen. Dom hade bara en Bo Baldersson, sen köpte jag tre Alistar Maclean till maken och M. Jag hade även lovat L en leksak för tandläkarbesöket. Hon valde en petshop sak som plingar och blinkar. (Den var visst inte med på bilden). När vi gick förbi barnavdelningen såg jag en vinterjacka till L i storlek 150, vilket hon behöver ha. Så vi kollade lite mer där. L hittade årets Halloween kostym, spindelkvinnan. 2 pymasar i storlek 146/154 och en morgonrock i 146/154 blev det också. Nu fattas bara 2 termobyxor och en finklänning så är L:s alla kläder i storlek 146/154 fixade. =) Inte så billigt som loppis men mycket billigare än nytt = 325 kronor. Nu hoppas hoppas hoppas jag att det blir jag som får 3 pappkassar med killkläder för där finns det säkert med en termobyxa eller två.
L:s nya cykel 24 tum är också köpt för 200 kronor. Enligt maken är den värd bra mycket mer. Ena pedalen är sönder och handbromsvajern är borta men det är lätt och billigt fixat. Glömde visa familjen P:s lördagsmys. Hemgjord chokladpudding. Supergott och lätt att göra. Årets granskottsirap är upptappad. 3 flaskor blev det, en är redan upptappad. Förra året gjorde jag en flaska och det räckte inte. Nu hoppas jag slippa köpa hostmedicin på hela året. Det är inte alla som är självförsörjande på hostmedicin. Andra skörden av Basilika och Oregano är plockad och upphängd för tork. Oregono köper vi inte längre utan är självförsörjande på. Basilika, rosmarin och timjan hoppas jag vi blir självförsörjande på. Pizzasallad och inlagd gurka är gjord. Jag och S var och storhandlade augustis Coophandling igår när maken och L var och köpte cykel. Allt för att samordna bilkörning så mycket som möjligt. 852 kronor!!! För en storhandling som brukar gå på 1200 kronor!! Då köpte jag inget bröd, inget kött och bara bananer som frukt. Vi har massor med äpplen och plommon i trädgården. Men jag köpte ekologisk mjölk, fil, olivolja och sirap. För glasschecken som jag fick "köpte" vi två 0,5 liters glasspaket. Dom kostade 24 kronor ihop så vi fick dom helt gratis + 1 krona. På posten kom det en Sylvanian pet till S som också gick med i fan klubben. Hon var snäll och gav den till L som nu har två.

1 kommentar:

Sara sa...

Ville bara berätta att jag gjorde en liten sats av din hostmedicin, mest för att prova.
När min mans farmor kom på besök förra veckan, fick hon och makens brorson elak hosta, och jag petade i dem av hostmedicinen. Farmor M sa att den var bättre än många av de som man köper! Kul!!
Nästa år ska jag göra mycket mer!

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...