Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 5 augusti 2011

Nya loppisfynd, svenska russin och trädgården

Sista veckan på loppis och dom rear ut allt till halva priset. S, jag och L var där igår och fyndade.Den här gången började vi på herravdelningen. Den gula skjortan sa L att vi skulle köpa till M, två kavajer, en skjorta till maken, en sov t-shirt till S och en rosa panter till maken. Fråga inte! Men han blev överlycklig.


På damavdelningen hittade vi också en del. Ett par skor, en tröja, en kofta, en kjol och två klänningar till mig. Ett par shorts och en jeansskjorta till S. L hittade ett troll och ett dataspel. Allt för 76 kronor.Idag åkte S och jag dit igen. Blir nog ett besök imorgon också, då är det sista dagen. 3 spel, två böcker till L, en gitarr till L, 4 böcker till S, en mugg till någon, 2 ljusstakar till husvagnen, en termos och lite kläder att växa i till L blev det idag. Allt för 53 kronor. Tomater har vi massor, jag fick flera olika plantor av Tove. Stora kromosomtomater, vanliga tomater och gula och röda coktailtomater. Paprika och två olika sortes chili. En grön och en lila.
Äpplen har vi massor massor. Äppelmos har vi kvar sen förra året. Must har maken inte fixat mustpressen än. Han har ju bara haft ett år på sig. Så jag letar andra användningsområden.Jag har satt fler äpplen på tork.Jag köper aldrig russin längre utan har hemodlade helekologiska torkade äppelringar som russin. Jag klipper dom i bitar när jag använder dom. Till och med lussebullarna i julas fick äppelrussin.Jag har inte bakat på länge utan köpt färdigt bröd i affären och det har märkts på maträkningen. Så idag har jag bakar sirapslimpa och börjat med lingonbröd aka fart på tarmen limpa eller skitbröd. Självklart med äppelrussin i. Jag har provat att göra egen äppelcidervinäger. Nu ska den stå 6 veckor så att alkoholen ska bildas, sen ska den stå igen och bli sur av vinäger. Recept kommer.Plommon får vi för första gången. Men det blir också en hel del. Det enda som kom med posten var tamponger från Tampons for free. Det som inte kom var sopbilen, i alla fall inte till oss. Vi har tömning var 8:e vecka. 52/8 går inte så veckorna som vi fick förra året stämmer inte. Trodde vi så hela året har vi gått efter var 8:e vecka och inte efter veckorna vi fick förra året och det har funkat bra. Tills idag! Enda gången som tunnan är proppfull och vi verkligen behövde tömningen. Maken ska prata med kommunen på måndag. Jag har haft storrens det är därför tunnan är full.

1 kommentar:

EcoMias liv sa...

Grattis, vilka fund du gjort på loppis. Tyckte själv att jag fyndade på Röda Korset idag men det var ju inte i närheten av dina fynd.
Jag har verkligen blivit inspirerad av din blogg under åren och läser den dagligen.
Att läsa den har gett mig så mycket på min väg till självhushåll och ett enklare liv
// EcoMia ( f.d. FibroMia )