Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 29 augusti 2011

Hur många lingon finns det i skogen?

Verkar som om det är ett lingonår i år.


Svärmor och en väninna till henne var ute i skogen och plockade lingon. Svärmor fick ihop 30 liter!! Hon kom hit med 3 kilo. 6 burkar lingonsylt blev det. Syltparaffin ligger på några av burkarna och det fungerade bra. I alla fall att lägga dit det. Nu återstår att se om sylten klarar sig eller inte.
Första gurkan har mognat. Fler cocktailtomater med. Tomater har vi haft mogna sen länge. Varje dag finns det nya att plocka. Funderar på om det börjar bli för kallt för växterna så jag ska börja plocka in dom för eftermogning. Pepparmynta har jag inte skördat nåt i år. =( Bara några få kvistar som jag kokat te på direkt. Som tur är har jag två knippen kvar sen förra året. Men jag tvivlar starkt på att det räcker. Pepparmyntste är nästan det enda teet jag dricker. Jag har gjort höst i garderoberna i alla fall. Alla sommarkläder och sandaler är nertagna i källaren. Alla kläder är vädrade. Frysarna är som skrivet var fulla. Bröd finns det också i dom. men inga sirapslimpor. Bara fart på tarmen limpa. Snart är det ny månad och svärfar kommer och vill ha sitt julklappsbröd. Han gillar bara vitt bröd så nya sirapslimpor är bakade. Sen att jag och S älskar sirapslimpa med gör ju inte saken sämre. =) Månadshandlingen på Ica är avklarad. Maträkningen för augusti inklusive kräftor och kryddost gick på 2536 kronor. =) Jag som trodde att vi inte skulle komma under 2750 kronor. =) Ett byte har jag klarat av med. Jag köpte två påsar snabbkaffe.Och fick ett par fodrade varma vinterstövlar. Nu kan jag äntligen slänga mina trasiga vinterstövlar. =) L fick en kalasinbjudan idag till på söndag. Det är tur man kör med hemskänkta presenter när inbjudan kommer 6 dagar innan. Ingen stress att åka iväg och köpa present. En bok som L aldrig läst blev det idag med. När böckerna är slut kommer jag att sluta med hemskänkt i alla fall till L:s kompiskalas. Ansökan till L:s stödplacering är inlämnad idag och blev beviljad idag. L, S och jag har varit och hälsat på fritids och det verkade som om L stormtrivdes. Hon kommer att gå 3 dagar/vecka och vara på fritids fram till 16.00. Hon slutar runt ett halv 2 varje dag. Kvart över två går dom och äter mellis. Förut har jag hämtat henne halv 3 då har hon precis hunnit äta klart. Före mellis är det utelek. Efter mellis är det rolig lek. Gå till en lekpark eller till gympasalen eller innelek till exempel. Därför bestämde vi att hon ska vara där fram till 16.00 och vara färre dagar. En kompis följde med L hem idag och dom har bland annat pysslat biballonger. Miniorerna finns inte längre i alla fall inte i våran församling. =( Känns tråkigt eftersom det hade varit ett bra alternativ till fritids. Vi har sökt fram till jullovet och sen får vi se vad som händer. Jag hoppas ju att bye bye är då. ;)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gilla Löfbergs Lila på Facebook och få en gratis provpåse med deras nya kaffe. Gäller de 500 första.

Man kan ju skriva familjens namn om man redan har fått själv. Tips

Anonym sa...

hej.
oj va härligt med egen gurka och så mycket lingonsylt!
ha en bra dag!

johanna sa...

Hej, jag tror inte du behöver parafin till just lingon, de har bensoe-syra i sig och det är konserverande i sig. Det borde räcka att fylla sterilierade och fortfarande varma burkar med sylt upp till kanten och sen sätta på ett steriliserat lock.