tisdag 23 augusti 2011

En ny hobby

Min nya hobby är att byta saker via Facebook. Igår kväll jobbade jag när det var dags för ett byte. Men maken ställde upp, både med att åka till systemet och köpa det vi skulle ge.En box med rödvin. Och att sköta själva bytet. Vi fick en dator från 2004. Min dator är från 2000 så troligtvis tar jag den och L får min gamla. L:s dator är från 1990 talet någongång och hon kan bara spela gamla spel på den så vi tänkte hon skulle få en nyare. Idag har jag varit in till stora staden för två andra byten. Jag köpte en påse godisoch fick en sänghimmel. På bilden hänger den över våran säng men jag tvivlar starkt på att maken vill ha den där. Jag tänkte L skulle få den men hon har en våningssäng. Så jag ska nog ha den till en myshörna i lek/gäst/tvrummet. Sen hade jag 3 kassar med leksaker och en hoppboll efter Lsom jag böt mot en bal med toapapper. Nu har vi så mycket toapapper att vi inte behöver köpa det på länge länge. =) Men det är ett bra byte så det är möjligt att jag väljer det igen. Jag har 3 byten som jag väntar på. Sen har jag lagt in 4 saker till att byta bort idag så jag hoppas såklart det blir 4 byten till. S har bakat nya bullar till ett kommande byte. Jag har inte bara bytit saker jag har gjort annat också. =)Familjen P har haft kräftskiva. Jag som älskar att pynta gjorde det.
Vi bjöd ingen utan var bara vi 5. Kräftor, prinsar (jag skar vanlig korv i mindre bitar och gjorde grisfötter på dom), köttbullar, våran egen färskpotatis, smör, bröd och kryddost stod på menyn.
Den andra halvan av potatislandet är också borttagen så nu har vi bara gräs där. Eller kommer att få när gräsfröna grott. Äppelträdet går nästan ut över landet så det blir bra med gräsmatta där. Bönorna är skördade.
Den röda solhatten är flyttad till framsidan bredvid den gula solhatten. Chilin börjar att bli mogen. Vi har så många chilisar att vi helt klart kommer att vara självförsörjande på chili fram till nästa sommar. =) Inga mer inlagda jalapenjoburkar till tacon. 4,5 kasse med äpplen står på altanen. 0,5 kasse har jag gjort ny must på. 6 liter har jag gjort hittills. Eller 6 liter har jag fryst, vi har druckit också. Maken fixade en ny mustplatta så nu funkar det jättebra. Men jag måste riva äpplena i matberedaren innan annars går det inte att pressa. Jag har provat att skära dom i bitar och att skiva dom men det gick inte. =( 2 kassar ska vara till ett byte, vilket jag hoppas blir av snart för äpplena blir ju inte precis finare av att stå på altanen. Igår jobbade jag med en sköterska som fyller år idag. Jag hade med en oreganobukett som present. Oregano har vi massor massor. Jag har försökt byta bort lite med det är ingen som vill ha. Kommer att vara självförsörjande på oregano till 2020. Till lördagsmys blev det ett improviserat restgodis. Jag hade nougat över sen jag gjorde nougatglass. Den smälte jag och blandade med mandelspån som jag vann i en tävling för ett tag sen. Supergott. Bybiblioteket har äntligen öppnat igen. =) Jag stegade in vid halv 2 och lämnade tillbaka mina böcker, lånade lite nya böcker till L och hämtade en reserverad bok. Bibliotekarien frågade om jag varit där förra veckan, dom öppnade då. Jag som trodde dom öppnade idag. Jag undrade då varför inte öppetiderna satt på dörren. Ni öppnar väl 1 sa jag. Nej dom öppnade 2. Ojdå då var jag tidig men det gjorde inget. Jag är nog deras bästa kund med alla mina reservationer. Hamsterbegraving har vi också haft. I söndags eftermiddag gick jag in på M:s rum och skulle dra upp markisen. Va konstigt att inte Våffeln har ätit sin mat tyckte jag, sen fick jag syn på honom. Han låg död på botten. =( L grät och skrek så det skvala. Hon klappade honom flera gånger och sa vila i frid lilla kompis. Sen gjorde vi iordning en skokartongskista som L målade solar och hamstrar på. Vi la i hö, ett äpple och lite godis och hundkex och Våffeln. Sen grävde maken ner honom i trädgården. Mamma och pappa kom just då så hela familjen P och mamma och pappa sjöng ja må han leva. För det gjorde barnen i Herr Muffins. Vila i frid lilla Våffeln.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...