söndag 8 maj 2011

Ännu en aktiv köksdag

Vi åt upp sista limpan imorse och rostbrödet sjunger också på sista versen. Jag har som mål att minska maten till 2750 kronor denna månad och att inte köpa färdigt bröd. Inte för att jag gör det så värst ofta, mer än rostbrödet då som jag nu också har börjat baka själv. Det har fått väl godkänt av alla i familjen P och är mer mättande och billigare än köpt så det är bara att tuta och köra.2 limpor rostbröd och 2 limpor sirapslimpa blev det idag. Så nu klarar vi oss ett tag i alla fall.Makens pappa fyller år om 1,5 vecka nästan. Han önskar sig inget men brukar gilla mina hembakade/lagade saker. Han får brödkuponger i julklapp varje år som han byter mot en hembakt limpa varje månad. Han älskar korv i alla former så i år ska han få hemgjorda korvar i present. Salsichan är gjord i dag. Recept kommer en vacker dag. Ölkorv, salami och chorizo ska göras en annan dag. Då ska saftmajan invigas som rök eftersom två av dom ska rökas.
Köttbullar till frysen har det också blivit. Bra att ha som pålägg, som snabbmat och som mat till övriga familjen P när jag jobbar.Makens nässelöl är upptappat på flaskor och ska nu stå och klarna ett par veckor innan det kan drickas. Crock poten är invigd. Nästan i alla fall. L har varit på kalas och fick mat där. men eftersom jag inte vet hur mycket hon ätit så blev det en sen kvällsmat hos familjen P idag. Kyckling gjord i crock poten. Jag gjorde maten imorse och den har blivit tillagade sen dess. Helt suveränt eftersom jag haft full upp med annat hela dagen och inte haft tid med matlagning. Helt suveränt dom dagarna som jag jobbar. Då är det bara jag förbereder maten på morgonen och övriga familjen P kan avnjuta den på kvällen.

1 kommentar:

Hemmafrun J sa...

Hej!
Jag funderade på en crockpot men då det tar så lång tid att tillaga så tänkte jag på elkostnaden. Drar den mycket el?
Kram Hemmafrun J

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...