måndag 2 maj 2011

Alternativ medicin och kvinnoprat

Jag får hemska mensvärkar. Innan alla barnen kom hade jag så ont att jag svimmade och kräktes. Efter barnen gör det bara väldigt väldigt ont. S har tyvärr ärvt mitt onda. Jag började ge henne en matsked linfröolja varje dag och nu har hon så pass ont att det hjälper med en värktablett. Förut spydde hon upp tabletterna för det gjorde så ont. Vissa av gångerna klarar hon sig till och med utan värktablett. Jag tar också linfröolja varje dag men har lika ont för det. Det enda som hjälper dom första dagarna är värktabletter ibland. Men jag gillar inte att ta tabletter. Värme hjälper jämt men vem kan gå runt med en vetekudde hela dagarna? Det hjälper också att smörja in nedre delen av magen med rapsolja blandad med salviadroppar. Jag använder menskopp och försöker få S till att vilja ha en med. Hon använder tampong så steget till menskopp känns inte så långt. Jag har bara använt bindor innan jag började använda menskoppen. Jag har framfall efter snabba förlossningar så jag kan tyvärr inte använda koppen hela perioden. Därför skulle jag behöva investera i tygbindor. Tyvärr något som min skrala kassa inte tillåter. Ett tag använde jag tygbindor sydda efter en väldigt enkel modell. För enkel för varje gång nästan man skulle på toa så ramlade bindan ut i toan.
Min bästaste jobbarkompis ska sluta och börja på ett annat jobb. =( Vi går sista kvällen ihop ikväll. Hon gillade mitt pepparmyntste så jag ville ge henne ett skott av den som avskedspresent. Tyvärr verkar pepparmyntan ha dött för det syns inte ett liv. =( Jag hoppas det är för den inte har vaknat än. Men då hade jag ju inget skott att ge så jag åkte iväg till Coop och köpte en oregano istället. När jag ändå var på Coop gick jag förbi disken där dom säljer varor som snart går ut. Där låg bland annat en kyckling för 20 kronor och färdig risgrynsgröt för 5 kronor. Jag köpte båda dom och en kartong vispgrädde med. När jag kom hem gjorde jag ris i frutti. För 12 kronor blev det massor med ris i frutti. Hade jag köpt färdig hade dom 12 kronorna inte ens räckt till en förpackning. Nu blev det mellis för 4 och det finns så det räcker till mellis till 2 eller 3 till. Jag experimenterar igen. Jag har provat att göra egen linsvätska. Jag vet att man kanske inte ska experimentera med ögonen men jag tänkte inte använda den jämt. Dessutom så är det bara saltlösning och saltlösning är som tårvätska så hur skulle det kunna skada ögonen? Hygienen är nog viktigare än lösningen när det gäller linser. Sen experimenterar jag med en ny dryck till maken med. Den ska stå en vecka sen ska det blandas i mer saker så fortsättning följer. Det gäller att hålla maken på bra humör. Han har gått med på mig hemma igen om ekonomin tillåter så nu ska högsta växeln läggas in för att ekonomin ska tillåta det. L gillar nog inte sin dockskåpsdocka som var min gamla. Den har ett ljus som säng. Det blev en massa lammracks över sen valborg. Vi var ju bara 3 stycken som åt. Så igår kväll grillade vi lammracks igen. Denna gång blev det en potatisgratäng till. Jag tror nog att det är den godaste och enklaste potatisgratängen som finns. Recept finns här. L som inte gillade racksen grillade vi hamburgare till. Det var den godaste burgaren hon ätit sa hon. =)

1 kommentar:

malin sa...

Prova värktabletter gjorda på gurkmeja. finns att köpa på hälsokost-butiker och dämpar mens-smärtor bra tycker jag som inte heller vill proppa i mig konstigheter varje månad.

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...