Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 16 maj 2011

Aktiv dag efter jobbarhelg

L hade namnsdag i fredags. När någon i familjen P har namnsdag vankas det tårta istället för present. Grejer har vi så det räcker och blir över ändå. Jag råkade säga till grannen att jag funderar på att ha garageloppis och hon blev eld och lågor. Hon skulle också ha så nu måste jag ha. Maken blev inte eld och lågor. I fredags blev det kladdkaka. Recept finns här. Fick kommentarer på mängden vatten, socker i rabarberdrickan. Glömde visst skriva det! Generad. Vissa skulle glömma huvudet om det inte satt fast och jag är en av dom. Vatten tar jag så det täcker rabarbern och sen brukar jag ta 3 dl socker/liter vatten. Jag har jobbat hela helgen och knappt hunnit med något hemma. Så idag som är min enda lediga dag har jag gjort massor. Förutom en massa vanligt jobb som ligger efter som tvättat kläder och lagt in kläder och gjort läxor med L så har jag bakat. Frysen gapade tom på bröd. Det enda som fanns var mitt hembakade rostbröd som nu ligger i brödboxen så jag skulle behövt bakat nytt rostbröd med men det får bli en annan dag.Sirapslimpa och dubbel sats vetekakor blev det idag. Dom största vetekakorna fick jäsa lite för länge. Det blev lite brist i planeringen så dom skulle in i ugnen när jag gick och hämtade L på fritids. Imorgon fyller makens pappa år och det enda vi hade att ge honom var lite hemgjord salsicha. Recept kommer. Så det var bara att kavla upp ärmarna och göra lite fler korvsorter.Choritzo och ölkorv blev det idag. Recept kommer här med. Blev en brist i planeringen här med. Dom ska lufttorka i 7 dagar så makens pappa kommer inte att få dom imorgon utan han kommer få en bild där det står att han kommer att få dom om en vecka. Han gillar mitt bröd så paketen imorgon förutom bilden blir salsichan och en limpa. Jag har även tappat upp maskrosvinet på flaskor. Det ska nu stå två månader utan kork med med bomull (hade jag ingen så jag tog kompresser), sen ska det stå en månad med kork innan det kan drickas. Recept kommer. 6 flaskor blev det av 2,5 liter maskrosblommor. Mycket jobb för lite lön. Fast det brukar vara gott att dricka så det är det värt ändå. Jag har hittat en ny favoritdatasida igen. Hemskänkt heter den. Hemskänkt är att ge bort något som du har hemma i present till någon annan. Överallt omkring oss har vi saker som vi inte använder, saker som vi gillade att använda förut men inte längre, saker vi fått men aldrig öppnat. Överallt omkring oss finns saker som vi kan ge bort: saker som kan bli Hemskänkt. Kopierat från sidan. Jag har gett bort någon enstaka sak någon gång som present eller julklapp till någon annan men efter att ha surfat runt lite på Hemskänkt så känns det som om det kan bli mer, mycket mer. L är bjuden på kalas igen. Efter att ha läst igenom vad en hemskänkare skrev om ett barnkalas så började jag fundera. L har massor med leksaker och annat som hon aldrig använder. Kan jag ge bort något av det? En bok kom jag på, så nu behöver jag inte köpa present utan kan spara pengarna, resan och miljön.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det vore väl toppen om man kunde ge fina begagnade saker/böcker i present på barnkalas - men tas det väl emot?? Av barnen och deras föräldrar? Eller kan det bli en mobbnings-utlösare? Det blev det när jag var barn. Fast jag hoppas det går bättre idag.

Margit

Anonym sa...

hej.oj vad jag gillar din blogg-du är en sann inspirationskälla-tack för det!
kram

Hemmafrun J sa...

Hej! Tror att Margit kan ha rätt i att det kanske skulle vara en mobbingsutlösare. I alla fall en start till ett "skitsnack", både bland föräldrar och barn. Alla människor har inte samma syn på secondhand saker. En del vill inte ens ha det hemma. Hur fånigt det än kan låta. Sedan tror jag på något sätt att människor, utifrån diskussioner som har varit på bland annat öppna förskolan, skulle göra skillnad på om man ger något begagnat från sitt eget hem kontra köper det i en secondhand affär. Man kanske skulle ses som snål och lat som inte orkar lägga manken till och komma på en bra present. Vad vet jag. Men jag kan riktigt se framför mig snack mellan föräldrar och viskningar mellan barn.

Jag skulle bli jätteglad om mitt barn fick något fint som en kompis hade haft och vårdat ömt. Framförallt ur miljösynpunkt men även för att ett barn vill ge något till mitt barn som de har ägt. Men alla tänker inte så. För alla är olika. Skulle jag ge något begagnat i present så skulle då verkligen se till att jag kände familjen tillräckligt väl för att veta att det togs emot med öppna armar.

Kram Hemmafrun J

Lisa.L sa...

Hej ! intressant blogg du har :D hemmagjord korv måste va otroligt gott :D har aldrig smakat d! vars på facebook e d man kan efterlysa plantor ? Håller på och anlägger ny rabatt mm på gården och e ute efter lite allt möjligt :D

mvh Lisa