Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 18 april 2011

Fönsterbyte och påskpynt

Det ser ut som en bomb har slagit ner hemma hos familjen P. Det beror inte på att mamma P städstrejkar. Det beror på att dom håller på och byter fönster hos familjen P. Alla fönstersaker och saker som står närmast fönstrena i sovrummen är i vardagsrummet. Dom kom klockan 8.00 imorse. Säljaren tillsammans med 4 - 6 stycken inte engelsk talande snickare. Undra om det är såna där baltiska arbetare som man läser om i tidningen ibland som tjänar 10 kronor i timmen och sover i baracker? Säljaren kör en bil som liknar en porsche eller någon annan sorts dyr sportbil. Det är kanske på bekostnad av arbetarna. Säljaren stack som en avlöning efter en minut och sa att han skulle komma tillbaka. I och för sig sa han inte när, för inte kom han tillbaka idag i alla fall. Dom jobbade på som bara attan och strax efter klockan 11 var sovrumsfönstren + ballkongdörren bytt. Dom kommer tillbaka imorgon och gör finsnickret. Innan säljaren stack så satte han en stor jätteskylt (större än ett lakan) med reklam för sitt företag på trappräcket på framsidan. Jag har ingen lust att göra reklam för hans företag så jag har tagit bort reklamen och skrivit "jag som hatar reklam har en stor jätte reklamskylt på tomten. GRRRRRR." på bilden. Inte på riktigt även om jag känner för att slita ner skiten.Våra gamla fönster ligger på tomten tillsammans med en massa annan bråte. Jag vill ju spara dom och bygga växthus och inbyggd altan men maken vägrar. Jag hoppas i hemlighet att städningen inte ingår. S, jag och L har påskpyntat. Som vanligt har jag hämtat kvistar från äppelträdet att ha som ris. Musslin börjar ta slut så jag har gjort en ny laddning. Med bara hemgjorda äppelrussin i denna gång. Inga vanliga russin. Recept finns här. Jag hade i lite nötter också. På posten kom det en liten provpåse med lite teer, duschcremer och annat lyxigt. Sen kom det en stor jättepåse playmais från Ekoleko. Tack så jättemycket. L blev jätteglad.

Jag har haft jätteont i ryggen rätt länge nu. Förra veckan blev det ännu värre. Så jag har varit sjukskriven sen i tisdags. Imorgon var det jobb eller läkaren som gällde så jag tänkte vara förutseende och ringde vc idag. Hos oss ringer man och får en telefontid när en sköterska ringer upp. Det ringde upp en som missat charmkursen. Hon sa bara vem hon var men sen blev det tyst. Jag svarar bara med efternamnet så hon kunde inte vetat att det var jag som svarade. Jag berättade min historia, jag har skitont i ryggen, tabletter hjälper inte, magen bråkar. Hon ställde en massa frågor. Sen efter en lång stund frågade hon och varför ringer du oss? Ja varför ringer jag vc när jag har ont i ryggen och en bråkig mage? Jag vill bli längre sjukskriven för jag har varit hemma 8 dagar imorgon, jag vill ha värktabletter och Omeprazol svarade jag. Det är inte 8 dagar förens på torsdag sa charmtrollet då. Jag började vara hemma den 12 det blir 8 dagar den 20. Hon räknade då högt på fingrarna och kom på att det stämde. Vi har slut på läkartider. Det skiter väl jag i jag ska träffa en läkare. Jag ska till en läkare imorgon 11.15.

3 kommentarer:

Mor Grön sa...

Haha...låter precis som min erfarenhet med att ta in hantverkarhjälp. De har liksom helt kontrapdoduktiv inverkan på mig...jag tänker bara "aldrig mer, jag gör allt själv nästa gång även om det blir snett och vint".

Ödetomten brevid mig är nu helt uppgrävd av avloppsgubbar, vet ej vilka växter som ev klarat sig. Tror vinbären som fanns där strök med men vi har några vinbärsbuskar på jobbet som personalen vill ta bort. Kan fråga om det imorgon.

Anonym sa...

haha,ja den personen hade verklogen missat charmkursen!
åh om det hade varit mig människan pratade med..hehe...

Anonym sa...

Hallojsan!

Mitt namn är Anna och jag vill tipsa dig om en fin webbutik som heter www.frokenm.se =)

TrevligPåsk