Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 1 april 2011

Familjen P är utökad med 4 medlemmar till

Inte en av mina mest briljanta idéer Maken åkte till husvagnen, Stöten och Norge igår och kommer hem på söndag. I början av veckan ringde han ett samtal som skulle utöka familjen P med 4 medlemmar till. Det var ingen som ville tala med maken så han talade in ett medelande på mobilsvaret. Sen hände inget så vi trodde att det inte skulle bli en utökad familjen P. Men idag ringde telefonen. Han hade jobbat och inte kunnat ringa förens idag. Vi fick gärna ta över dom. Dom hade bott själva utan mat i 6 veckor då det koms på att ingen hade tagit han dom dom. Killen som vi hämtade dom hos hade tagit dom under sina vingar men kunde inte ha dom kvar. Ägaren har cancer och ligger på sitt yttersta på ett hospice.

Får jag presentera: Bosse och Skalman Sköldpadda.Linn och Jakob sköldpadda.Akvariet var med, den röda baljan med. En massa pumpar, en droppvärmare och en massa kattmat. Sköldpaddor äter tydligen kattmat. Linn gillar inte den röda baljan utan försöker klättra upp på väggen hela tiden. Dunk, glid, dunk, glid. Vi har lånat makens systers familj extrabil. Dom har 3 bilar. Det är en liten ford escort. Den var överfull med sköldpaddor, akvarium och baljor. Allt var helt gratis via Facebooks bytarsida. Hade vi inte tagit dom hade dom avlivats så nu känner jag mig väldigt godhjärtad. Fast samtidigt tycker jag att dom är lite läskiga. Tur att S är modigare än jag, hon flyttade över dom i akvariet. Nu måste vi bara försöka få tag på akvariesand och gärna ett akvarium till. Eftersom dom inte gillar sin balja. Dom ska ha något att klättra upp och sola på så ett solställe ska byggas och en lampa som sol ska införskaffas.

Annars har jag vårdat en sjuk dotter. L hade ont i halsen och huvudet imorse. Även lite feber. Hon tog till och med emot en Alvedon så hon hade ont på riktigt. Med maken i Stöten var jag då tvungen att vaba. Vad skulle man göra utan vab?

L ifrågasätter varför hon måste vara på fritids. Hon vill hellre gå hem och ta med en kompis. Två av hennes kompisar som hon brukar leka med ibland på fritids har fått småsyskon och har slutat gå på fritids. L är på fritids på stödplacering eftersom hon enligt fritidsfröknarna måste lära sig leka i grupp. Jämt när jag hämtar henne leker hon själv. Men jag har tyckt att eftersom hon gillar fritids så får hon fortsätta. Men nu när hon har börjat ifrågasätta så har jag börjat leta alternativ. Scouterna, kyrkråttorna och miniorerna funderar jag på. Maken har gått med på att när vi har sänkt våra fasta utgifter med 2000 kronor får jag vara hemma igen. Vi sparade 200 kr på Viasat och Telia. Fritids kostar 800 kronor. Jag hoppas hoppas hoppas att duschvärmeväxlaren och dom nya fönstrena på halva huset gör att elen går ner med 500 kronor. Tillsammans med datalånet som jag betalar av allt jag kan på så blir det då 2000 kronor. Datalånet är på 500 kronor. Jag får inte sluta jobba helt utan ska jobba extra 1 - 2 kvällar/månad. Gärna för mig. Jag tror maken också har upptäckt att det är bra att ha mig hemma. Oftast när det händer något så jobbar jag så maken får klara biffen själv. I onsdags var det föräldramöte - jag jobbade till exempel. På dom rörliga utgifterna står maten som 3000 kronor och bensinen som 1000 kronor. Maten är nu nere i 3000 kronor igen. Jag och L går oftast till skolan nuförtiden. Maken tar bussen till jobbet. Jag åker bil men om jag slutar jobba så kommer vi använda bilen mycket mindre och klarar oss då på mindre än 1 tank istället för 1,5 tank som är dagens beräkning.

Imorgon om L mår bättre och S vill ska vi åka på loppisrunda. Kyrkan i byn ska ha loppis imorgon. Jippie! Dom brukar bara ha det på sommaren. Jag har en lång lista på vad jag ska titta efter. L och jag behöver nya skor. Jag behöver en vårjacka. Jag vill ha teburkar, en matta och en lampa till kontoret bland annat.

Jag har en lista på reserverade böcker på biblioteket som är längre än gatan. En bok om sköldpaddor och en massa pysselböcker bland annat. Jag är hela tiden på jakt efter nya tips på hemgjorda presenter. Matpresenter brukar oftast gå hem.

2 kommentarer:

Mor Grön sa...

Åh vad glad jag är att jag läste din blogg idag! Jag visste inte att det var loppis där imorgon!

Mysigt med sköldisar, vi ska antagligen få nya fmiljemedlemmar i form av höns till veckan.

Hemmafrun J sa...

Det var mycket godhjärtat av dig! Bara inte maken ser de som en "fast kostnad" och minskar ner det du sparat in på.

Funderade lite och här kommer mina tankar!

Aktivitet för L skulle jag välja miniorerna. Där leker man mycket och oftast är det gratis! Väljer man scouter el. liknande så drar man oftast på sig en extra kostnad.

Sen så sparar du ju in på bensinpengar genom att inte åka till jobbet.

Jag är medlem förutom på gratisbop på pointshop och numer på pointblog och därifrån drar jag hem ca 100-200 kr /mån för att mest blogga. man får skriva 10 inlägg/dag och jag skriver enbart via googlelänkarna då får man 175p istället för de vanliga 100. Sen svarar jag på andras inlägg och får poäng. Loggar in på pointshop via startsida och svarar på dagensfråga och besöker 5 hemsidor. Jag tar ut dessa i rikspresentkort och får därmed ner våra fasta kostnader. Jag är även medlem på en mängd paneler, andra bättre än andra. Där får jag också presentkort. ca 200 kr/mån. Ibland så tar jag klädpresentkort och ibland till mat. Ibland får min äldsta dotter ge sådana till födelsedagspresenter. Just nu har jag ett överskott på 1550 kr i klädpresentkort och det räcker nog för oss att skapa en "sommargarderob" till de växande barnen.

Vill du veta mer om panelerna jag är medlem i och att maximera pointblog/shop så hör gärna av dig.

Hoppas Ni får en fin helg
Kram Hemmafrun J