Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 15 april 2011

Ekoleko och playmais

Ekoleko säljer ekoleksaker, dom är giftfria, klimatsmarta och rättvisa. Helt klart såna leksaker som jag gillar. Det är så mycket gifter och skit i allt känns det som så det känns bra att veta att leksaken jag köper från Ekoleko är giftfri. Om L tar den i munnen så får hon inga gifter i sig. Inga plastångor som går ut i rummet. Att leksakerna är bra och fina gör ju inte saken sämre. L ska snart på kalas. När jag frågade kalasbarnet vad hon önskade sig svarade hon pyssel. Jag har skrivit om playmais förut men det är så bra att det är värt att nämna igen. Playmais är den helt ekologiska leksaken. Ett helt nytt, kreativt byggmaterial, gjort av Mater-Bi, baserat på majsstärkelse och helt biologiskt nedbrytbart. Det innebär att du kan slänga Playmais på komposten när det är förbrukat. Det är färgat med milda och helt ofarliga livsmedelsfärger. L fick en liten sats playmais och hon och S pysslade två hästar.

Annars kan Bubber lera kanske vara något för en 8 åring som gillar att pyssla. Helt giftfri och milljövänlig. Bubber känns lätt som luft och är mjukt som ett moln. Att skulptera i det känns som att skära i smör. Det är så lätt att det flyter faktiskt i vatten! Bubber smetar inte, kladdar inte, och det torkar aldrig ut, för det innehåller inget vatten. Så du kan leka med det om och om igen. Inga bakterier kan heller få fäste i det. Bubber är sand och känns ungefär som att leka med blöt sand på stranden, fast det sitter ihop lite bättre. Bubber fäster i sig själv men inte lika lätt som lera.
Eller kanske tuschpennor som byter färg. Innehåller endast naturliga ingredienser som glycerin, vaseline och färgpigment.

Inga kommentarer: