Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 22 mars 2011

Fönster och skvallra inte för maken

Vi tog ett banklån på 40.000 kronor för att skaffa solvärme. Men vid närmare eftertanke så bestämde vi oss för att byta sovrumsfönster istället. När M:s fönster var sönder i höstas sa glasmästaren att karmen var rutten. Det enda kravet jag hade på det var att u värdet skulle vara så lågt som möjligt. Ju högre u värde ju mer watt släpper fönstret ut. Det ringde en försäljare förra veckan som bokade in tider för kostnadsförslag med en fönsterfirma inne i stora staden. Han kom idag. 3 nya sovrumsfönster + en ny ballkongdörr till köket (det blåser in där) skulle kosta 32.000 med en kampanj dom hade nu + - rotavdraget. Eftersom vi har 37.000 kronor kvar (3000 gick till bilreparationer) så tog vi det. Jag pratade med en av grannarna som nyss bytt fönster och deras kostade 10.000/fönster. Det skulle då vara u värde 1,2. Jag hade hoppats på lägre men tog det ändå. Jag klurar nu på om jag kan återanvända dom gamla fönstrena. Jag vill ha altanen inglasad, sen skulle jag vilja ha ett växthus eller i alla fall fler sålådor med fönster för.
Jag har gjort en surdegsstart idag. Skvallra inte för maken, han hatar surdeg lika mycket som jag älskar det. Jag tänkte vara lite ful och inte säga att det är surdegsbröd. Jag tänkte att det kanske sitter i hans huvud att han inte gillar surdeg. En av mina reserverade böcker hade kommit till bybiblioteket. Fattig miljonär. Sen ropade deckarna efter mig. "Kom och låna oss". Så det blev två Agatha Christie med och en bok om Godis. L hittade också tre böcker. Till kvällsmat idag blev det min favoriträtt, raggmunk. Jag har inte kunnat gjort dom på länge eftersom jag inte haft någon matberedare. Jag har hittat en ny sida på nätet. Filmboden. Där kan man köpa och sälja begagnade filmer. Jag satte ju in en köpesannons på Blocket, fick svar, betalade, blev lurad (för tredje gången) och fick ingen film. Men så hittade jag filmen via denna sida. Här måste man vara medlem för att få köpa och sälja filmer så risken att bli lurad är minimal. Vi har en massa inspelade från tv:n videofilmer. Dom är rätt gamla och videokvaliten är inte den bästa. Dom filmerna som vi vill ha kvar har vi skrivit upp på ett papper. Sen bytar jag ut dom mot köpedvd:er. Så jag har köpt flera filmer från den sidan.

En av mina läsare har skaffat en egen blogg. Den finns här. Hon har skrivit ett inlägg om en av sina idoler, jag. Jag blir helt tårögd av att läsa vad hon skriver. Läs här. Jag har skrivit ut det och har satt den i min ispirationspärm. Den läser jag i ibland när jag behöver inspiration och uppmuntran.

På posten kom det en påse frön till luktärter. Gratis från?. I år ska jag sikta in mig ännu mer på grönsaks och kryddodlingar. I entrén ska det växa tomater och kryddor istället för blommor. Grannarna får tycka vad dom vill. Fast jag tror nog dom börjar vänja sig. Vi har inga blommor i ballkonglådorna, vi har sallad.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag undrar bara vad boken Fattig Miljonär heter o vilken författare. Skulle gärna vilja läsa den. Tack.

Mireille sa...

Tack för tipset om filmsidan,den har jag totalmissat.Nu har jag lagt ut en del filmer som jag velat bli av med ett tag.Hade tänkt lägga ut dom på Tradera men jag gillar inte deras provitionsavgifter...

Hemmafrun J sa...

Hej!
Vad roligt att du blev glad av inlägget. Jag hoppas att det inte blev något "faktafel" då det mesta har jag skrivit kommer från huvudet. Och även om man inte är gammal så kan minnet svikta ibland. Skulle det vara så, så hör gärna av dig.

Jag har nyss uppdaterat inlägget, för under nattens magsjuka så funderade jag och jag hade önskat att slutklämmen/sammanfattningen av vad du gör var tydligare. Så därför la jag till några meningar. Men är det något du tycker är fel, så tveka inte att höra av dig!

Kram Hemmafrun J

Hemmafrun J sa...

ps: Kan du ha fått fröpåsen från http://www.odla.nu/hht där man gav läsarna till hus och hem trädgård en gratis påse med luktärter. Är det inte där du har hämtat den så är koden:hht111
för att få en påse med luktärter. ds

Kram Hemmafrun J