onsdag 16 februari 2011

Mössor och gjort om igen

Jag såg på Rapport häromdagen. Det handlade bland annat om mössor. Den så kallade pälsbollsmössan. En smart affärinnehavare gav bort en massa mössor till proffsbloggare. Hur gör man för att bli en sån och få en massa saker gratis? Proffsbloggarna skulle blogga om mössa och den blev jättepopulär och satt på nästan allas huvud.
Jag tyckte också den var snygg och ville ha en. Men jag hittade ingen på min ena favoritshoppingssida Tradera och sen glömde jag bort mössan. Tills jag såg Rapport. Tofsen på mössan är tydligen inte garn eller fuskpäls eller något som jag trodde att det var. Den är gjord av riktig päls. Päls av blåräv. Det finns inga uppfödare av blårävar i Sverige. Ingen farm kunde leva upp till de nya bestämmelserna som trädde i kraft i mitten av 90-talet och uppfödningen blev alltför olönsam för att kunna fortsätta. I stället föds rävarna upp i andra länder, bland annat i våra grannländer Finland och Norge samt i Kina. Förhållanden för djuren är ofta mycket svåra. Burarna som rävarna lever sina korta liv i är trånga och de får skador, såväl fysiskt som psykiskt. En pälsboll på mössan kanske inte tycks vara så mycket, men många bäckar små. Det är tydligen den nya trenden, pälsdetaljerna på plaggen. De flesta djur som föds upp går till pälsdetaljer. Jag tycker att det finns så många bra alternativ till päls att det är helt onödigt. Vill någon bära päls så ska den inte komma från någon farm med uppfödning bara för att vi ska bära päls. Jag läste en recension på Jordens herrar av Pelle Strindberg. Där står det att djuren i världen behandlas lika illa som slavarna gjorde förr i världen. Djuren har också känslor så dom ska behandlas med respekt. Jag ser fram emot att läsa boken när den kommer till biblioteket. Vi fick en bokhylla via bytargruppen på Facebook. Den sitter på S rum. S hade min gamla bokhylla på sitt rum som nu blev över. L hade en liten bokhylla på sitt rum. Köpt på myrorna så den har inte samma sentimentala värde som min gamla bokhylla har.
Så jag böt bokhyllan. Nu står min ganla bokhylla på L:s rum. L bokhylla står på M:s rum och väntar på bortforsling om inte M vill ha den kvar. L:s tights har fått ett hål på andra knät med. På det vänstra benet sitter en hjärtlapp som jag gjorde och sydde fast. Jag frågade L om hon ville ha ett hjärta på andra knät med. Men hon ville ha en stjärna. Så jag gjorde en stjärnlapp och sydde fast.På posten kom det en gratis fotobok för att jag bloggade om Fotoklok. Kursen då! Jag vet faktiskt inte hur det gick. Vi pratade och skrattade i 2 timmar. Vi gick över kurstiden med nästan 30 minuter. Men jag vet inte om jag fick fram så mycket. Får se om någon har hoppat av till nästa gång. Funderar lite löst på om jag ska försöka sammanställa alla mina fakta och vad jag ska säga till en bok. Med bilder på hur vi löser problem och "uppfinner" saker. Vad tror ni om det kära läsare? Apropå uppfinningar och problemlösningar så går mina projekt långsamt framåt. Väldigt långsamt. Det går inte alls. Jag försöker få maken att ge mig sina gamla högtalare. Jag ska göra om dom. Dom är sönder så det hörs inget i dom. Men maken byggde dom när han var liten så han ska försöka laga dom först. Sen måste jag komma på vad vi har hemma som ska få äran att bli cd hyllor.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...