torsdag 10 februari 2011

Kursledare och böcker

Igår kväll ringde Medborgarskolan mig. Kursen som jag ska ha i Simple living på medborgarskolan har nu 4 sökande så kursen blir av. Hjälp och jättekul på samma gång. Jag har gått igenom kanske hälften av böckerna som jag tänkt läsa innan kursen. Sen fick jag hem böcker som jag reserverat på biblioteket och läste dom istället. Jag gjorde som jag alltid gjorde när jag var liten och hade läxor. Tänkte det är lång tid kvar jag behöver inte börja plugga än. Men nu är det inte så lång tid kvar längre. Jag har skrivit flera sidor med stöd på vad jag ska säga. Men känner mig lite orolig ändå. Jag hade tänkt mig att det ska bli diskussioner så att jag inte ska behöva stå och undervisa i 1,5 x 5 timmar. Nog för att jag har matrial men så mycket matrial har jag inte.
Om man inte har en nej tack till reklam skylt på brevlådan (som vi har) så börjar det dimpa ner reklamblad från bokaffärer, bokrea på gång. Jag gillar böcker eller rättare sagt jag älskar böcker. Jag har alltid minst en bok på gång. Förut så samlade jag på Agatha Christie böcker men i ett feng shui rens ryck så rök alla skönlitterära böcker. Dom kan man låna på biblan tänkte jag. Något som M har klagat på, han gillar också att läsa och letade efter våra gamla deckare. Så nu letar jag deckare på Myrorna åt M. Jag lånar massor med böcker på biblioteket. Om jag tycker att en bok är bra så vill jag äga den. Då önskar jag mig den eller köper den. Eller försöker "byta" till mig den via Bookmoch. På Bookmoch registrerar man dom böckerna man vill ge bort. Sen får man poäng. Poängen byter man mot böcker som man vill ha. Man skriver upp böckerna man vill ha på sin önskelista. När boken kommer in kan man mocha den. Jag har fått några böcker via Bookmoch. Men nu är det oftast så att den som har boken tackar nej till att mocha den till mig för att portot är för dyrt. Det är den som har boken som betalar porto. Jag har även bytt till mig några böcker via bibliotekets pocketbord. På Living green står det att på flera av Stockholms bibliotek kan man lämna in böcker man inte vill ha längre i en så kallad Readcyclingtunna. Där kan man också hitta en annan bok, som någon annan har lämnat in, och ta med sig hem. När jag rensade och ville bli av med böcker så ringde jag biblioteket och frågade om dom ville ha mina böcker, men det ville dom inte.
L har nästan 39 graders feber på nätterna. Men hon är feberfri på dagarna. Inatt när jag inte kunde sova "roade" jag mig med att räkna hennes hostningar. Hon hostar mellan 4 - 8 gånger/ minut. Sen rinner hennes näsa hela tiden. Hennes fröken ringde idag och ojade sig över att hon kommer efter så mycket i skolan. Så jag ska åka och hämta läxor åt L imorgon.

Jag har gjort nya köttbullar igen. Jag fattar inte att jag köpt färdiga köttbullar i alla år. Det är ju superenkelt att göra egna. Det enda som är svårt är att få tag på löksoppan.På posten kom det en rabattcheck på 50 kronor på Keso, en tialott (ingen vinst) och två burkar pesto som jag vann på min andra blogg.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...