lördag 22 januari 2011

Teknikens under och nya varianter

Det finns för och nackdelar med det mesta. När mobiltelefoner och internet kom så skulle det underlätta att få tag på folk. Om man hade ett kontorsjobb kanske man inte behövde vara på kontoret jämt utan kan jobba hemma. Men man är alltid tillgänglig och uppkopplad. Jag har aldrig min mobil på på helgerna. Nu när M är i Norge har jag det men inte i vanliga fall. Vill någon få tag på mig får dom ringa vanliga telefonen eller vänta. Jag stänger alltid av den på kvällen. Maken har två mobiler. En privat och en jobb. Han stänger aldrig av dom. Ytterst irriterande när det piper till när man ligger och ska sova. Internet är bra när man ska köpa saker som inte finns att få tag på hemma. Som till exempel toan till maken som jag beställt idag. Alla mammor och pappor tyckte det var en "skit"bra idé Eller när man kan köpa begagnade saker via till exempel Blocket och Tradera. Alla skänkessidor som finns är också bra. Att man kan söka information, läsa bloggar, titta på svtplay är också bra. Men det kan gå till överdrift här med. Jag gick med i Facebook för att få tillgång till bytarsidan (det har jag skrivit massor med gånger). Vissa av mina jobbarkompisar på kvällarna sitter vid datorn massor för dom måste sköta sina farmer på farmwill. Maken sitter också där med sitt citywill. Nej tack! S och M har messenger. Jag har hotmail och telia epost. Idag chattade M och S via messenger. Dom har webkamera båda två så hela familjen stod samlade och pratade med M live! Vi fick se stugan han bodde i. Allt var bra fast det var svårt med norskan. Vi skulle eventuellt få rabatt på hotellet om vi åkte dit. Låter bra! Det kanske blir en tripp till Norge i mitten av mars. I slutet av februari ska vi ju åka till Ullared med mamma. Hon fick det i julklapp av oss. Så då går det en del pengar.
Till mys ikväll blir det en ny variant av risbräck som jag läste om hos Esbe. Poppa popcorn, smält choklad, blanda, bred ut på en plåt, låt stelna, bryt i bitar, klart.
Jag har gjort en ny variant av köttbullar med. Jag gör dom alltid med löksoppa. Men löksoppa är svårt att få tag på. Varken Coop eller Willys brukar ha, bara Ica. Så idag gjorde jag dom italienska med vitlök och min italienska kryddblandning. Supergott. Jag fattar inte varför jag köpt färdiga köttbullar i alla år. Ett kilo köttbullar kostar 29,90 ett kilo färs kostar 49,90. Vad är det i köttbullar som gör att dom är 20 kronor billigare/kilo än riktig färs?? Sen har jag provat en ny variant av skottning också. Solrosfröna gav jag till småfåglarna allihop så jag skottar ärtskott. Om det fungerar återkommer jag med hur jag gjorde.

1 kommentar:

Esbe sa...

Oh =) "Mitt" recept omnämnt!

Vad tyckte ni om popcornsförslaget? Jag funderar allvarligt på att göra det (var länge sen) med mörk choklad.

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...