tisdag 25 januari 2011

Matlådor och frysen full

Vi har två frysar, men skulle behöva 3 stycken. Båda frysarna är fulla men skulle någon fråga av vad skulle jag inte kunna svara. Eller det skulle jag visst kunna göra för jag har en lista där precis allt som finns i frysarna står. Jag har skrivit om listan idag för ibland glömmer man att ta bort det man tagit ur frysen från listan. Eller så glömmer man skriva upp det man precis lagt in.Men hur fulla frysarna än är så måste vi köpa ny mat. Egentligen borde man försöka äta upp precis allt som är i frysarna innan man får köpa något nytt. Nästa projekt kanske? På bilden syns innehållet i frysboxen. När jag plockade ut alla grejerna passade jag på att frosta av frysen. Det är andra gången i vinter så det var inte så tjockt islager. Nu tänkte jag inte frosta av den förens nästa vinter. Frysen som står i köket är självavfrostande. Frysen innehåller bland annat 7 2 liters påsar med vinbär, 3 2 liters påsar med krusbär (ska jag koka saft av när saften är slut nästa gång, vi dricker bara hemkokt saft) 3 2 liters glasskartonger (ojdå, vi behöver inte köpa glass på ett tag). 8 påsar med korv (vi åker till korvfabriken och köper på oss massor med korv) med mera med mera med mera.Den innehöll massor med matlådor också. Maken tar med sig matlåda till jobbet dom dagarna han inte har lunchmöte. Vilket han har väldigt ofta efter att han böt jobb. Han brukar säga att vi aldrig har några matlådor vilket bilden visar att vi visst har. Så jag bad honom rensa bort dom matlådorna han inte gillade. Maken rensade ut alla sopporna. Jag som älskar soppa la dom i kylskåpet och ska äta dom till lunch resten av veckan. Sen rensade han bort en matlåda med en ynken liten fläskpannkaksbit i, inte ens L skulle blivit mätt på den pyttebiten. Och en matlåda med oidentifierat innehåll. En matlåda innehöll bara korv och en annan bara spaghetti så det blir morgondagens kvällsmat för övriga familjen P när jag jobbar. Kvar blev 9 stycken matlådor som maken kan äta. I frysen som jag ska köpa när maken har varit till tippen ska jag ha kött från en gård och sen i höst ska jag fylla den med hemgjord äppelmust. I år blev det bara 5 kartonger äppelmust, dels för att jag inte hade plats i frysen, dels för att jag inte hade mer äpplen och dels för att jag gjorde dom i en liten juicepress. Delarna till en egenhändigt gjord äppelmustare står i ett köksskåp sen ska det bli massor med must. Om jag hittar mer äpplen. Bybiblioteket har också fått ett besök. 4 av mina reserverade böcker hade kommit. Självhushållning och Rädda Felix till mig. Rädda Joppe och Sockerbullen på kruskakullen till L. Alla boktips till L hittar jag på Barnboksprat. Där har jag hittat Paddingtons resväska. Paddingtons resväska är inte en bok, utan en box innehållande åtta böcker. Den söta resväskan (som faktiskt till och med har ett handtag och kardborrestängning) innehåller följande böcker:
•Paddington målar
•Paddington åker karusell
•Paddington går på zoo
•Paddington och regnbågsglassen
•Paddington i klistret
•Paddington och labyrinten
•Paddington vårstädar
•Paddington på slottet
Jag älskade Paddington när jag var liten. Så jag skulle vilja att L fick resväskan när hon fyller tack. Så jag kan läsa böckerna för henne och hon kan börja älska den lilla björnen lika mycket som jag gjorde.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...