söndag 30 januari 2011

Gifter i barnmat

En gång i månaden (högst) styr jag bilen mot det stora köpcentret på andra sidan stora staden. Jag har med två saker. En lista på det som ska köpas.
Jag skriver upp allt som fattas eller ska köpas på en kom ihåg tavla som sitter på sidan av kylskåpet. Ipren och Eeze var slut. Öljästtabletterna var också slut. S ska på konsert med skolan och skolan rekommenderade öronproppar så det stod också på listan. L fyller år i mars. För att inte behöva springa iväg och köpa presenter i sista stund skulle dom sista två köpas idag. Den ena fanns inte så det får bli ett besök till. Spets till den sista kökshyllan stod också på listan. En bärbar dator skulle också inhandlas. Den vi hade siktat in oss på var slut. När vi haffade en försäljare och skulle fråga om en annan dator så tyckte han att minnet var så litet i den vi ville ha. Det skulle bara räcka till att göra en sak itaget. Så det slutade med att vi köpte en dator för 4500 kronor. Men vi tog den på avbetalning. Vi som inte ska ta saker på avbetalning. Det brukar göra så att saken blir mycket dyrare än vad priset var från början. Men det var räntefritt i 11 månader så vi ska betala den innan dom 11 månaderna är slut. Vi ser datorn som ett nödvändigt inköp. Med M själv i Norge utan dator och tv så vill vi att han ska ha en dator. Det gör att vi kan chatta med honom. Lite kopplingar och en ny packning till nya toaletten stod också på listan. Så nu sitter den nya tronen där den ska. Tapeterna och golvet är också sen 1971 så det ska också byggas när vi får lite pengar över. Den andra saken som jag har med är en eller flera tygkassar beroende på hur många affärer som ska besökas. I vissa affärer blir dom jättepositiva när jag säger att jag inte vill ha någon påse. I vissa affärer tittar dom på mig som om jag kommer från en annan planet. Men ibland hinner jag inte med att säga ifrån dom är verkligen snabba att slänga ner saken i en påse. Just nu står det massor om att det finns gifter i barnmat och modersmjölksersättningar. Jag kunde inte amma något av mina barn så dom är uppfödda på mjölkersättning alla tre. Men all deras barnmat var hemgjord. Det är så lätt att göra egen barnmat, man vet precis vad barnet får i sig, man sparar pengar och det blir inte en massa glasburkar att släpa hem och sen slänga.
Det står att viss barnmat innehåller mangan, kadmium och arsenik. Kadmium och arsenik ska inte finnas i mat eller kroppen och är gifter. Dom kommer in i maten via naturen, till exempel fisk får i sig det som spolas ut i vattnet. P-pillerrester och andra medicinrester. Växterna suger i sig näring från jorden men jorden innehåller även en massa gifter. Djuren äter växten och får i sig giftet. Det pratas även om att narkolepsi (sömnsjuka) bland barn ökar kraftig. Vissa tror att det beror på svininfluensa vaccinet som alla skulle ta. Läkemedelsverket i Finland har kommit längre än Sverige i sina forskningar och ska lämna rapport om detta nästa vecka. Sverige ska lämna rapport tidigast i vår. Varken jag, maken eller barnen tog någon spruta något jag absolut inte ångrar. Jag förstår inte varför man ska spruta in en massa konstiga saker i kroppen. Alla tre har fått sina vaccinationer som vanligt när dom var små. Men hade det varit idag hade jag nog inte låtit dom få alla sprutorna. Det finns bra vaccin med och dom är det såklart bra att man får. S har till exempel fått Gardasil för att inte få livmoderhalscancer som orsakas av hpv virus.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Gjort rabarberdricka av sista rabarbern ur frysen.  2 Gjorde rabarberpaj på silresterna från nummer 1.  3 Bakat sirapslimpa och apklimpa ...