söndag 9 januari 2011

Bytt saker igen

Enda anledningen till att jag gick med i Facebook var att få tillgång till bytarsidan. Jag har fått lite saker helt gratis eller mot byte. Bland annat en bilmatta, en byrå, skidor, pjäxor och skridskor till L och en massa konserveringsflaskor. Nu har vi bytt saker igen.En stol som M och S fick av mamma och pappa när dom var små. Dom fick varsin men den ena gick sönder. L har suttit på den också. Men nu har vi bytt den mot
en flaska vin. Maken jublade om det inte hade varit för att M spelade bortamatch så vi kunde inte dricka vinet. Men den som väntar på något gott. Sen har vi gett bort våran gamla skrivare med. Färgpatronerna kostade så mycket så vi böt den mot en med billigare patroner. Den har bara stått men så la jag ut den på Facebook och fick napp. Det känns skönt att rensa. Min Freecycle sida går inte så värst bra. Vi är bara 6 medlemmar med maken och mig och hon i USA som är co moderator. Så där blir det inget bytt, skänkt eller fått än. För många många år sedan var vi med i en Bytesring. Det är ungefär samma sak fast där kan man skänka/önska tjänster också. Vi gick ur och jag har sökt med ljus och lykta för att bli med där igen. Jag har mailat en Bytesring i Stockholm, jag har lagt ut efterlysningar, jag har mailat caféet där dom hade möten för flera år sedan men inget....... Jag kommer ihåg att vi fick bland annat åka till en kolonistuga och plocka hur mycket äpplen vi ville mot att jag kokade några burkar äppelmos till ägaren.


Jag gillar inte plastpåsar, När jag handlar mat tar jag alltid med egna kassar. När jag så kallat shoppar tar jag alltid också med tygkassar. Men plastpåsar kan vara bra. Kolla in videon. Nu ska jag skicka mina plastpåsar till en tjej som gör likadant fast i Sverige. Tänk vad bra att plastpåsar kan bli liggunderlag till hemlösa. En sjuk sak är att H&M klipper sönder inlämnade kläder istället för att skänka dom som dom påstår att dom gör. Det ihop med att jag har hört att arbetarna på H&M:s fabriker jobbar under skräckförhållanden gör att jag aldrig mer ska handla där. Jag köper mest begagnade kläder men när L eller någon annan behöver underkläder brukar jag köpa dom på H&M.
http://tv.expressen.se/nyheter/inrikes/1.2262328/har-klipper-h-m-sonder-klader

1 kommentar:

Mor Grön sa...

Bytessida på Facebook? Vart?
Träffar du på folk som vill ha äpplen gratis så hänvisa dem hit. Vi har 14 äppelträd och det blir ju tyvärr attmn slänger det mesta.

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...