söndag 23 januari 2011

Bakat

I februari är det fetisdagen. Men affärerna har redan börjat sälja semlor. Det började dom med nästan direkt efter jul. Nu för tiden behöver man inte längta efter viss sorts mat. Kräftor som förut bara såldes i augusti när det var kräftpremiär kan man äta året runt, semlor kan man säkert också köpa året runt. Semlorna på Coop kostade 40 kronor för 2 stycken!! Fyrtio!!!! Nu behöver vi bara 4 stycken. När M är hemma från Norge hade vi behövt 3 förpackningar = 120 kronor. För semlor! Aldrig i livet.
Jag bakar dom såklart själv. När jag ändå höll på och stökade till i köket gjorde jag nya läfsor. Recept på läfsorna finns här. Recept på semlorna kommer. Jag hade ingen medhjälpare idag heller så det blev en enkel sats läfsor. Förut hade jag med en läfsa nästan varje kväll när jag jobbade som matlåda. Men nu har jag ställt en kartong med skorpor och en tub mjukost på jobbet. Så nu äter jag oftast det. När vi var till Leksand och Leksands bröd i september köpte vi en hel kartong med skorpor bland annat. Det är dom jag har på jobbet. Mjukosten blev mindre och mindre av fast jag inte var där. När jag sa det till en av mina jobbarkompisar sa hon att en annan av våra jobbarkompisar brukade sitta och äta min mjukost på kvällarna. Hon brukade även bjuda rätt vilt på den till alla andra. Så nu tar jag alltid hem osten. Jag bjuder gärna men då ska jag vara med när det bjuds.
S och jag åt varsin semla till fikat. L ville ha havrebollar. Maken är inte hemma, han är på sin herrklubb.Till kvällsmat igår blev det hemgjord pizza. När man gör den på bakstenen smakar det precis som från pizzerian. Jag köpte den för 89 kronor på trädgårdsavdelningen på Bauhaus. Det finns bakstenar för flera hundra att köpa. Enda skillnaden mot min baksten är att dom kallas baksten, min hette trädgårdssten. Maken erkände till och med att bakstenen var ett bra köp. Han som klagade så mycket innan. L ville ha banana utan curry. Det tar hon alltid från pizzerian med.Jag tog kebabpizza med ananas.
Maken och S tog kebabpizza.

Jag har läst ut Stefans lilla gröna. Jag läste ut hela på en dag. Den var jättebra. Jag vill gärna ha den när jag fyller tack.Mamma har en plåtburk med tre våningar. Jag fick låna den ett tag, men jag tröttnade på den och lämnade tillbaka den. Nu har jag kommit på att jag vill ha en igen. Jag "bara måste ha en". Jag letar på Tradera, det finns massor men det är visst fler som "bara måste ha dom" för dom blir rätt dyra. Mammas burk har dom färgerna som är på bilden men det spelar ingen roll vilka färger min burk har. Bara den har tre våningar. Jag ska lägga kex och skorpor i den. Kex burken och skorpburken ska jag lägga mitt hemodlade te i. Sen letar jag med ljus och lykta efter en stor plåtburk som jag ska göra om till en rök. Förutom fisk tänkte jag röka hemgjord korv och kanske lite kött i den. Jag fick 1000 kronor i friskvårdcheckar av mitt jobb, alla som jobbar där får det. Maken fick också. Nu måste jag bara komma på vad jag ska göra med pengarna. Förutom spa, viktväktarna, en massa hälsokliniker och sportsaker finns medborgarskolan med. Jag som förut ville gå massor med kurser har nu pengar så jag kan gå, men då hittar jag inte en enda kurs jag vill gå. Jag har alltid velat lära mig dreja men alla pytsar och krukor man gör vad ska man göra med dom?? Jag har massor med dukar sen jag gick på vävkurs och jag har en hel del porslin sen jag gick porslinsmålning. Sen finns det en grundkurs i surdegsbakning (den kostar 1695 kronor) men det är bara jag i familjen P som gillar och äter surdegsbröd.

1 kommentar:

mireille sa...

Jag tycker drejkursen låter jätteintressat och verkar perfekt för dig som tycker om att ge bort hemgjorda saker,perfekt att fylla med godis och blir jättefina när man målar dom i en snygg färg.

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...