onsdag 19 januari 2011

Bakat, handlat och lagningslapp-provat

Den vanliga månadshandlingen på Willys är avklarad för denna månad. Visste inte riktigt hur mycket mjölk, ost och annat jag skulle köpa. Nu är nu M i Norge i nästan 13 veckor så det är en stor mage mindre att mätta. M dricker kopiösa mängder Oboy så jag har en stark känsla av att det kommer att bli en massa mjölk mindre att köpa. När vi ändå var ute och åkte åkte vi till återvinningen också. Mycket återvinning blir det! Vi lämnar den en gång/vecka så det är en veckas skörd på bilden. I och för sig har jag rensat rätt rejält så det är en massa kartonger och frigolit som det inte brukar vara.Sen åkte vi till Coop och lämnade paket som jag sålt på Tradera. Duschvärmeväxlaren närmar sig med myrsteg. Sen hämtade jag ett paket som jag köpt. Jag tog en del av 1000 lappen jag fick av mamma och pappa i julklapp och köpte lite formar. Boll, tomte och mandelmusslor. Bollen tänkte jag ha och göra födelsedagspresenter i form av tårtor i. När jag var på jobbet igår tog farmor med L ut i trädgården. Dom gjorde en jättefin snögubbe.Och två snölyktor. Måste komma ihåg att tända dom ikväll.L har gjort ett kulspel. Hon kom på det helt själv. Man ska hålla i klänyporna och vicka på locket utan att kulan rullar av.L:s jeansleggings hade fått ett hål på ena knäet. Så nu fick jag äntligen nytta av en av mina hemgjorda lagningslappar.
Bybibioteket var öppet igår och 4 av mina reserverade böcker hade kommit. Ja, er guide till ett etiskt och ekologiskt bröllop. Stefans lilla gröna. Och Den nya gröna vågen till mig.
När prinsessor har kalas till L. Bakat har jag också hunnit med. Sirapslimpor, Recept finns här. Lingonbröd recept finns här.
På posten kom 100 kronor i presentkort för att jag gjort lite saker på gratisbio.

1 kommentar:

Mor Grön sa...

Man får så mycket bra boktips från din blogg. Stefans lilla gröna har jag redan reserverat men de andra hade jag ej hört talas om.

Ang. bytardagen i Nora ska jag dubbelkolla datumet...men typ sista eller näst sista helgen i mars.

Mjölk i dunk köper jag på Coop i Lillån. Jag ska skaff en riktig äppelmustpress i vår så då behöver jag bra dunkar att frysa in i.

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...