Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 25 september 2010

Svenska russin

Idag har det regnat hela dagen. En perfekt inne köksdag med andra ord. Jag har plockat ner dom torkade äppelringarna från torkställningen och klippt dom i russinbitar. Perfekt med svenska egenodlade russin.
I den andra burken är det torkad rabarber. Jag väntar med spänning till december när jag ska ta äppelbitar istället för russin i lussebullarna. Det blir eldprovet.
Jag har gjort falsk ostkaka av zucchinin. Det blev lika bra som förr i tiden när jag gjorde den på squash som jag fick mängder av. Receptet jag använde finns här. I november när pumpagubben ska skäras ut ska jag prova att göra det på pumpa. Om jag kommer ihåg det.
Ett överskott av tomater gjorde att jag kokade pizzasås till frysen. Tomaterna från trädgården som ligger på kylskåpet började bli klara + att vi fick en korg med tomater i hemliga lådan. För att slippa alla tillsatser i godis har jag börjat med hemgjort lördagsgodis till L. Idag blev det chokladbollar. Den lilla skålen fick L, den stora skålen blir mys ikväll.
När vi var på Lidl sist hade dom billiga äpplen. Jag köpte 2 kilo. Men så ingick ekologiska äpplen i hemliga lådan så dom har bara legat i matkällaren. Tills idag då jag kokade mynta äppelgele på dom. Margit tycker att jag ska sätta upp lapp på efterlysning av äpplen på Ica och Konsum. Det skulle jag kunna göra om vi hade haft en affär i byn. Vilket vi inte har. Ica och Coop där jag handlar har ingen anslagstavla där man får sätta lappar vad jag vet. Men det enda som jag vill ha mer äpplen till nu är till experimentera med egen äppelcidervinäger. I och för sig vill jag ha massor av äppelmust i frysen för årets lager av juice. Men frysen är full så då behöver jag en ny frys först. Häromdagen var det en som skänkte en frys på Blocket. Jag fick maken att gå med på att hämta den. Men när jag ringde hade den gått samma minut den blev utlagd - 2 timmar tidigare. Typiskt! Fast det är klart det känns fel att köpa bananer och apelsiner när den finns ett överflöd av svenska äpplen, plommon och päron. Om jag bara visste någon som har träd!
Jag har lagt ut 15 saker till på Tradera. Det fattas bara 164 kronor till duschvärmeväxlaren så jag tänkte få ihop dom nu. Om alla saker blir sålda till lägsta pris på Tradera får jag 111 kronor. Eco now mässan som S och jag ska vara volontärer till på på fredag och gå på på lördag. Där ska det bland annat vara en utställare av duschvärmeväxlare. Så jag tänkte lura med maken också.

1 kommentar:

Anonym sa...

Har du tänkt på att fråga på Facebook efter äpplen? Be dina Facebookvänner fråga sina vänner, så kanske du får napp!
Sen får du gärna lägga ut länken till dina Tradera-auktioner. Vi som läser Bloggen kanske behöver nåt som du säljer :)

Cecilia