Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 21 september 2010

Skördat och ångrat mig

Äntligen har gurkan börjat mogna... och någon gul tomat. Chilin som ska vara röd är fortfarande grön men jag tvingade maken att smaka om dom var färdiga.
Den stora gröna chilin var lite stark så den fungerar bra i chili. Jag och L gillar inte för stark mat. Den lilla gröna chilin var superduper stark. Maken började nästan gråta. Så den passar bra till taco och kebab. Maken och M tävlar nästan om vem som kan äta starkast då. Chilisarna ligger i en burk i frysen och ska täcka hela familjen P:s behov fram till nästa sommar, är det tänkt i alla fall. Gurkan ska vi äta som den är. Dom gula tomaterna som inte var mogna ligger nu tillsammans med dom stora snart röda tomaterna uppepå kylskåpet.

Vi har massor med nyponbuskar precis bakom huset. Nyponen är mogna, eller rättare sagt nästan för mogna. Jag hade hoppats på massor med nypon men jag var lite sent ute, vissa var övermogna och vissa var halvätna av fåglarna. Men 3 kilo fick jag ihop i alla fall. Dom blev nyponmos som ska bli nyponsoppa senare i vinter.

Vi ska byta ut våran "gamla" chrystler mot en nyare volvo. En diesel. Det känns bra för det drar mindre än våran gamla bil och diesel är miljövänligare än bensin som vi har idag. Men vi har haft bilen i 9 år så den känns som en familjemedlem. Vi måste betala 15.000 kronor i förskott, vilket vi inte har. Men vi betalade tillbaka ett huslån på 19.000 kronor i våras så vi tänkte ta ett nytt lån på huset för att finansiera bilen. Maken talade med banken idag. Det lägsta vi fick låna på huset var 50.000 kronor! Annars får vi ta ett snabblån med mycket högre ränta. Så nu tycker maken att vi ska ta lånet på 50.000 kronor och sätta in solvärme! Vad har tagit åt honom? Som jag har slitit för denna solvärme och denna duschvärmeväxlare.

Jag skrev en jobb sak här som jag nu tagit bort. En kär vän gjorde mig uppmärksam på att såna saker kan vändas emot en om chefen får reda på vad man skrivit. Jag kontaktade facket om saken och dom sa att jag gjort mitt och inte behöver närvara vid något möte.

2 kommentarer:

Carola sa...

Jag förstår att det känns jobbigt att peka ut någon. Men å andra sidan är det verkligen inte okej det hon gjorde. Jag tycker definitivt att du skulle anmäla henne och sedan gå till mötet. Jag minns en gång när jag jobbade som vårdbiträde. Säkert fem år sen. En person hade dött och vi höll på att tvätta henne, klä henne osv som du vet att man gör efteråt. Det var jag och en kollega. Jag skulle gå och hämta något och var borta ca 20 min. Kom tillbaka till den avlidnes rum och gick rakt in utan att knacka. Jag var ju säker på att bara min kollega skulle vara där inne. Pinsamt nog så hade min kollega hunnit bli klar och de anhöriga hade hunnit komma. Så jag stövlade rakt in i deras avsked. Jag tänker på det än idag och tycker att det känns jobbigt gjort av mig. Respektlöst. Även om jag inte kunde veta att anhöriga hade kommit. Men i jämförelse med det som din kollega gjorde så är ju mitt misstag ingenting. Jag ångrar mig än idag för det lilla misstag jag gjorde. Det verkar knappast din kollega göra. Därför tycker jag att det är dags att hon blir upplyst om att hon har gjort fel. Det måste ha varit en chockupplevelse för de anhöriga.

Anonym sa...

Ja, det är synd att du inte hann säga något där och då om hennes beteende. Det känns ju mer "renhårigt" än att bli anmäld långt senare. Men det är ju inte du som har gjort något fel utan hon! Självklart gör du helt rätt och även om det blir en "pinsam" situation så vet ju den berörda om att hon har gjort fel och kommer förstå, även om det kanske måste "sjunka in" först.