Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 26 september 2010

Kan man laga allt själv??

Jag försöker att laga all mat från grunden. Jag gillar inte tillsatser. Så hel och halv fabrikat äts nästan aldrig i det P:ska huset. Matbröd brukar jag baka allt själv. När någon klagar antingen muntligt eller demonstrativt så brukar jag köpa en limpa eller två. Då brukar stormen bedarra.
Kaffebröd gör jag också allt. Likaså saft och äppelmos. Hallonhäcken på baksidan av huset ska göra så att även hallonsylten blir hemgjord i framtiden. L:s lördagsgodis har jag bytt ut mot hemgjort. Än så länge har hon inte klagat. Men S fuskade och köpte en ask med apor till L i fredags. Kan man laga all mat själv? Det borde man ju kunna förr i tiden fanns inga halv fabrikat eller hel fabrikat. Då var man tvungen att laga all mat själv. Eller kanske byta men någon som kunde göra maten. När jag hittade ett recept på mums mums var jag bara tvungen att prova det. Hur dom smakar vet jag inte förens till eftermiddagskaffet. Men dom ser väldigt goda ut!
Recept finns här. Nästa vecka har jag fullt upp så mina inlägg kanske blir få. Jag jobbar måndag - torsdag kväll. Nya schemat har börjat. Sen ska jag till masen. Eller skulle facket tyckte jag hade gjort mitt så dom säger att jag inte ska gå. På fredag är jag volontär på eco now mässan och ska tillsammans med S och några flera (hoppas jag) packa 500 goodiebags. Vi får varsin som tack för hjälpen + gratis biljett till mässan som är på lördag. Så på lördag går jag på eco now mässa. Som prenumerant på Camino får man en gratis mässbiljett som jag har beställt. Jag ska tvinga med maken på mässan med tänkte jag. Det är utställare av duschvärmeväxlaren, egen el och en firma i staden som installerar och säljer solvärme bland annat. Min receptpärm är full. Överfull! Jag skulle behöva rensa den för jag använder säkert bara hälften av recepten. Om inte ännu mindre.
Nu har jag fått för mig att jag vill ha en receptbok som jag ska skriva ner alla mina recept i. Bara för att min vecka är fulltecknad har jag massor av projekt och experiment som jag vill ta tag i. En garderob ska göras om, byrån jag fick ska göras iordning, jag ska sy en regnkappa, pimpa ett par regnstövlar med mera med mera. Resultat och bilder kommer. Cecilia tyckte jag skulle efterlysa äpplen på Facebook. Det har jag redan gjort, det gav inte minsta skrutt det heller. Eftersom maken har vissa synpunkter på mitt bloggande så är jag förhållandevis anonym. Så jag länkar inte till mina Tradera auktioner. Är någon intresserad av dom, lämna en kommentar men e-post adress så skickar jag en länk. Jag lägger givetvis inte ut kommentaren.

1 kommentar:

Anonym sa...

Denna prisjämförelse av solceller kanske är något för dig:

http://cornucopia.cornubot.se/2010/09/prisoversikt-natanslutna.html