onsdag 7 juli 2010

Sur på biblan, trött på vikarier och hemmapyssel

Jag hade en reservationslista längre än gatan på biblioteket. När jag var där innan sommaruppehållet. Mitt bybiblioteket har nu sommarstängt fram till slutet av augusti. Skulle bibliotekarien ändra så mina reservationer blev flyttade till stora stadens bibliotek. Eftersom min lista är så lång brukar det komma minst 1 bok varannan vecka. Nu var det över en månad sedan jag fick en bok. Så jag gick in på min biblioteks sida och tittade efter. Alla mina reservationer var borttagna!!! Det värsta är att jag sätter upp en bok som jag hör talas om direkt på reservationslistan på biblioteket. Så jag har dom ingen annanstans. Alltså kommer jag inte ihåg en endaste bok som var på listan.
Förut hade vi alltid en skål med pizzasallad stående i kylskåpet. Ibland är det svårt att hitta på sallader eller annat grönt för att göra en måltid komplett. Det är lätt att man tröttnar på gurka och tomater. Men så tröttnade vi på pizzasalladen men kom på att vi saknat den så idag blev det en ny laddning. Min enda lediga dag denna vecka. Två veckor kvar innan semestern. Semesterperioden har bara börjat och jag har redan tröttnat på alla vikarier. Dom gör säkert så gott dom kan men mycket att städa blir det. Hur som. Min enda lediga dag har ägnats åt pyssel hemma. Jag har plockat fläder och gjort en sats fläderchampange. Första gången jag gör det så det ska bli intressant att smaka om ett par veckor när den har jäst klart.Någon har snällt nog dragit bort våran nej tack till reklam skylt från brevlådan så jag har gjort en ny. Nu ska den plastas in. Men eftersom brevlådan börjar att sjunga på sista versen så kanske vi ska investera i en ny brevlåda innan vi sätter dit skylten. Jag vill ha en ny i trä och göra ett nytt brevlådehus men maken vill köpa en i plåt.

Jag som inte vill vara som alla andra vill gärna ha en personlig brevlåda och inte ha en som kan köpas och alla andra har. Det enda som kommit med posten är en Karlsson på taket dvd för att jag är med i Mamas läsarpanel. Mitt intresse till att bli moderator för en Freecycle grupp gav en massa frågor som jag har svarat på. Jag svarade nog rätt för nu håller dom på och ska välja vilka gränser och städer som ska ingå. Till lunch blev det jordgubbskräm. Går knappt att varken laga eller äta varm mat på lunchen när det är så varmt ute. Tyvärr var det frysta jordgubbar. Jag har inte hunnit köpa några billiga än. Jag brukar köpa minst 15 liter och ha i frysen när priset är det rätta. Vilket det var när jag jobbade. När vi var där var dom slut. Köpa och ha dom på jobbet vill jag inte alltså måste jag vara ledig. Men nu när jag är ledig fanns det inte en enda annons på billiga jordgubbar. Vi funderar lite löst på att åka och självplocka på söndag. På lördag ska maken spela golftävling och dom andra dagarna jobbar jag. Men frågan är ju hur länge det finns kvar?? Alla recept finns som vanlig eller kommer att finnas på min receptblogg här.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...