fredag 30 juli 2010

Regn gör innedag med mer systuga

Det regnar och regnar, hela tiden nästan. Ibland duggar det bara och ibland är det som om någon står med en dusch över huset. Jag skulle behöva fortsätta plocka vinbär men det känns inte så lockande när regnet öser ner. Sen skulle jag vilja plocka blåbär med.
Mitt körkort går ut i september och jag och S trotsade skurarna och åkte in till stora staden för att uppsöka en fotoautomat. Maken permanentade mig häromdagen och jag ville passa på medans jag fortfarande var snygg i håret. Jag sminkade upp mig och satte på mig örhängen. Jag har aldrig varken smycken eller smink men vad gör man inte för att bli bra på kort, ett kort som ska hänga med en i 10 år. När vi kom till stora staden och parkeringsplasten var den full, knökfull. Det är en tävling i stora staden men omnejd så det är turister från hela världen här. Efter en stund cirkulerande kom en tjej och gick över parkeringen. Hon stoppade oss och sa att hon skulle åka och att vi kunde ta hennes plats. Snällt. Väl framme vid fotoautomaten (som bara tog kreditkort) drog jag mitt kort och automaten sa fel kort. Vilket det inte var för det stod att mitt kort skulle fungera på kreditkortslappen. Hur som. det var bara att åka hem igen, utan kort.
Regn är bra på det viset att det blir saker gjorda inomhus. Kontoret är målat med grundfärg och med två lager vanlig färg. Ett lager till så är det färdigmålat. Jag köpte tyg till Halloween servetter för ett tag sedan. Idag har jag sytt dom. Jag hade ingen orange tråd så jag kunde inte sy men så kom S på att jag kunde använda svart tråd. Det blev riktigt bra. Tyvärr räckte tyget bara till 6 servetter så jag måste köpa mer tyg. Hoppas bara att det finns kvar.
Nu har vi tygservetter så vi klarar oss ett tag. Dom röda måste jag färga om men jag köpte tygfärg på Ullared så det är bara att göra. M blev inspirerad av mina odlingar och ville ha en egen på sitt rum. Han har planterat spenat och tomat. Han tog växtlampan som jag hade över citronträdet (det står ute nu men har tappat alla blad utom ett) och sprayar och pysslar om dom.

Maken har gjort en äppeltork till mig. Jag ska prova och byta ut russinen mot torkade äppelringar i bitar. S kompis fyller år och ska ha kalas imorgon. Med 14 biobiljetter var presenten nästan självklar. Det står: Grattis. Du får i present utav mig en upplevelse! Du får gå på bio med allt betalt. Visst låter det bra? Men sorgligt nog så finns det något negativt med nästan allt! ( i detta fall så måste S följa med för att kunna betala). Fredagar är som jag skrivit förut tacokväll i den P:ska familjen. Inte alla fredagar men nästan. Taco är väldigt lätt om man inte som jag gillar att krångla till saker. Jag gillar inte färdig mat. Idag blev det förutom egna tortillas recept finns här. 15 stycken varje gång gör att 5 stycken hamnade i frysen förra gången och idag. Så nästa Taco kväll behöver vi inte göra bröd.
För att ersätta Tacosåsen blev det egen sås också. Extra grön chili till dom som gillar stark sås. Men såsen blir inte mild utan mer en blandning av medium och hot. En sats räcker till 4 gånger för oss. Jag fryser i 3 burkar. Recept finns här. Tacokrydda köper vi aldrig utan jag gör egen och har i en burk. Sist tog den slut så jag gjorde en ny blandning idag. Recept finns här.
Det enda som kom med posten var en trisslott för att jag bloggade om gratislistan. Tyvärr var det ingen vinst. Jag väntar på lite saker igen. Jag har blivit uttagen till testpilot av Dr Otkers glassås sen vann jag boken Jag känner en ängel som jag bloggade om. Roligt.

1 kommentar:

Esbe sa...

Så fint att kunna få dela med sig till nån som behöver!

Gillar att du gör så mycket själv, det inspirerar mig till att göra saker själv också!

Jag vann faktiskt på den där trisslotten från Gratislistan... hela 25 kr!

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...