fredag 23 juli 2010

Nya gamla vänner och bakdag

I min ungdom hade jag en massa brevvänner världen över. En har jag fortfarande kontakt med via sporadiska sällan mail. Y läser min blogg. Vi hörs alldeles för sällan. Hon bor i grannstaden där även min älskade morfar bor. Jag har skaffat facebook och ibland när jag har tråkigt och inget att göra (händer sällan) så brukar jag söka efter gamla vänner. Igår sökte jag efter en brevkompis som jag hade i Hagfors. Vi fick missfall samtidigt innan vi födde våra första söner. Hon skrev en väldigt fin dikt till min älskade lillebror P:s dödsannons. Jag läste den dikten för S häromdagen när hon skulle ha med en dikt till drömsommarjobbet. Jag hittade en med hennes namn och skickade iväg ett medelande och frågade om det var hon. Och det var det så nu är vi vänner på Facebook. Det känns väldigt kul för vi var väldigt nära i våra brev även om vi aldrig träffats. Hon är konstnär och ställer ut tavlor ibland. Hon skrev inget om att hon målade i våra brev. Men hon gillade att skriva dikter och noveller kommer jag ihåg. Jag gillar frivillig enkelhet och just nu känns det som om en massa pusselbitar om det faller på plats. Små steg i taget. I och med att jag hittade C igen blev det en ny pusselbit eftersom hennes liv också går ut på frivillig enkelhet. Här är en av hennes fina tavlor. Jag gillar dom jättemycket och någon dag ska jag åka till en av hennes utställningar och köpa en egen C tavla.
En annan pusselbit är att jag tog mig i kragen och anmälde mig till att bli moderator för Freecycle i våran stad. Jag har gjort massor med steg och nu väntar jag bara på det sista steget sen ska jag börja bjuda in andra. Det blir mer bytt då!
Vi gillar Taco och äter det flera gånger i månaden. Nästan varje fredag. Det känns nästan inte som om det är fredag om vi inte äter Taco. Tortillabröden eller som vi säger dom mjuka skalen är dom vi gillar bäst. Men jag gillar inte alla konstiga tillsatser som är i dom köpta bröden. Eller vad sägs om följande innehållsförteckning: vetemjöl, vatten, vegetabilisk olja, fuktighetsbevarande medel, förtjockningsmedel, bakpulver, salt, syra, emulgeringsmedel, druvsocker och konserveringsmedel. Hållbarhet minst 6 månader. Hemgjorda innehåller bara 5 ingredienser. Jag har länge velat göra egna men inte fått tummen ur förens idag. S stod bakom kaveln, hon har mer tålamod och är mer petig än mig. Receptet finns här på min receptblogg. En annan sak som också innehåller en massa konstigheter är korvbröd. 5 ingredienser i hemgjorda. Det har vi också gjort idag. Men alla korvar från korvfabriken blir det bra mellanmål eller lunch med korv med bröd. Bild och recept kommer en annan dag. Dom jäser fortfarande.
En tredje sak som också innehåller en massa konstigheter är ströbröd. Jag sparar kanter i frysen och när påsen är full eller ströbrödet är slut gör jag eget. Sist vi gjorde bullar blev dom som alltid när vi gör bullar hårda. Så dom blev också ströbröd idag.Jag lägger fortfarande ut saker på Tradera. Denna vecka sålde jag en sak för 9 kronor. Duschvärmeväxlaren känns väldigt långt borta.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...