onsdag 14 juli 2010

Gubbar, gubbar överallt gubbar

Jag skickade maken med M att övningsköra till återvinningen och att köpa 10 liter jordgubbar till. Ju mer jag tänkte på saken ju mer tyckte jag att 10 liter var för lite. Det är långt till nästa sommar.
Dom köpte 15 liter. Idag kostade gubbarna 15 kronor/liter. Men om man köpte 15 liter kostade dom 200 kronor alltså 13,30 kronor/liter. 2,5 liter ska vi äta ikväll, o,5 liter hamnade i romtopfen, 4 liter ska jag koka saft och sylt på imorgon. 8 liter hamnade i frysen.

Dom 4 litrarna från igår blev 2,5 liter saft och en burk sylt idag. Jag gör sylten av resterna. Smakar lika gott som sylt gjord direkt på bären. Men den blir inte lika fin eftersom bären är mosade efter saftningen. Vill man ha lite mer smak. Har man varit för aktiv med pressningen kan sylten bli lite fadd i smaken. Tillsätter man lite saft i kokningen. Med posten kommer nästan ingenting förutom dom vanliga räkningarna och reklam (vi har fortfarande den gamla lådan kvar och jag vill inte slösa min nej tack till reklam skylt på den). Jag väntar nästan inte på några roliga gratissaker heller. Tyvärr är det brist på sånt. Jag fick i alla fall ett blomskott som jag vann. En Hoya. Jag har redan en men dom är så fina att jag gärna vill ha flera. Maken protesterade när den inte var några vanliga russin i müsslin så nu är det det. Receptet finns här på min receptblogg. Jag slängde fram en beskrivning till maken på äppletork och han var med på noterna och förstod precis vad jag menade. Nu väntar jag med spänning på att han ska hinna bygga den innan äpplena mognar. Jag funderar lite på om man kan ersätta alla russin med till exempel äppelbitar. Jag använder inte russin så ofta. Lussekatter till exempel. Men både lussekatter och äpplen hör till julen så en kombination kanske fungerar??

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...