fredag 23 juli 2010

Bok Jag känner en ängel

Jag älskar att läsa böcker och har alltid minst 1 bok på gång. Jag försöker att läsa för L varje kväll för att hon ska bli en lika stor bokälskare som jag är. Vi gör regelbundna biblioteksbesök för att få nya böcker.
Min älskade lillebror P pratar vi om ibland. M, S och L fick aldrig träffa P men eftersom han ofta finns i mina tankar vill jag att mina barn ska "känna" honom ändå. Vi har haft några hamstrar och marsvin som har dött och L pratar fortfarande om dom och säger att hon saknar dom.
Vi lånade Adjö herr Muffin på biblioteket en gång och jag grät mig igenom hela boken. Någon gång kommer det att hända. Att någon som barnet tycker om går bort. Ett husdjur, morföräldrar, en kompis. När ska man börja prata om döden med ett barn?? När någon har dött eller innan?? M och L har fortfarande inte varit med på någon begravning.
Boken “Jag känner en ängel” handlar om en liten tjej som känner en ängel. En ängel som är hennes pappa. Hon berättar att en ängel är någon som först har bott på jorden men sen fått flytta till himlen. Den lilla flickan tar oss med på en berättelse och bjuder även in till samtal. Själva poängen, som jag uppfattar den, är att självklart saknar man sin ängel ibland, och då är det okej att gråta. Men mest av allt gillar änglarna när vi skrattar och har roligt.
Just nu kan man vinna boken Jag känner en ängelBarnboksprat. Jag är glad att jag hittade den sidan så att jag kan få boktips till L och jag är mycket glad för boktipset Jag känner en ängel. Helt klart en bok som jag kommer att låna på biblioteket och läsa för L. Vill man köpa boken går 5 kronor av varje såld bok till barncancerfonden.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...