Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 11 maj 2010

Tvprogram, askmoln, tandläkare och masker

Jag gillar inte såpor, deckare och kriminalare av typen numbers, bones längre. Nu tittar jag helst på nyheterna, vetenskapens värld, dokument utifrån, agenda och andra liknande program. Om jag tittar alls, jag läser hellre. Men nu har jag sett på tv två kvällar i rad. I söndags såg jag "jag köpte en regnskog". Den handlade om Jacob Andrén. När han var 8 år köpte han och hans klasskamrater liksom tusentals andra skolbarn regnskog. I programmet fick man se honom 20 år senare ger sig ut på en resa för att se om skogen finns kvar, och om deras insats för regnskogen gjorde någon skillnad. Det verkade som om det inte gjort skillnad. Det var skogsavverkning efter skogsavverkning. Människorna som försökte förhindra avverkningen blev hotade och till och med dödade. Men på slutet av programmet hittade Jacob den biolog som startade insamlingarna Han köpte upp massor med farmer och gårdar som är regnskog idag. Så pengarna gjorde nytta.
Igår såg jag vetenskapens värld om vulkanutbrottet på Island och askmolnens framfart. Vulkanutbrottet på Eyjafjallajökull fick hela Europa att stanna och titta mot skyn. Askregnet drabbade Europas flygtrafik och ingen visste hur länge det skulle pågå. Från första början fanns ett filmteam på plats. De har filmat forsande magma och rytande gas och aska. De har kört över glaciären, fastnat i dimma och snöstorm och bokstavligen gått genom eld och vatten för att med hjälp av några av världens ledande vulkanologer skildra vårens stora vulkanutbrott på Island. Dom träffade en massa islänningar som bodde mitt i "stormens öga" men vägrade att flytta därifrån. Det pratas inte så mycket om askmolnet längre så det verkar som om det har försvunnit. Vilket det inte har. S skulle flyga hem från Spanien idag men blev försenade på grund av askmolnet. Det är tur att planet gick i alla fall. Alla flygplan från Kanarieöarna och södra Spanien är inställda. Det som är läskigt med vulkanen är att den alltid följs av utbrott från Katla. Som är större och starkare, när den får utbrott så kommer troligtvis att alla flyg i hela världen drabbas.
L har en massa dubbeltänder. Mjölktänderna lossar inte innan dom riktiga tänderna kommer. Det gör att tänderna har svårt att få plats i munnen. Ena framtanden har nästan inget tandkött för att det är så trångt. Det har oroat maken länge så han ringde tandläkaren igår och fick komma dit med L idag. L gillar inte nya saker så hon blev nästan hysterisk innan dom skulle åka iväg. När hon ändå var där gjorde dom 7 års kontrollen som hon skulle blivit kallad till i juni. Tänderna skulle hon tappa av sig själv. Anledningen till att det är så trångt är att nederkäken är för liten. Hon har även överbett vilket gör att tänderna i nederkäken kan göra tandhål i gommen i överkäken. Vi ska få träffa en specialist i höst men troligtvis görs inget förens hon är 10 år och då väntar med all säkerhet en tandställning.
L och jag har gjort ansiktsmasker av papptallrikar. Jag har klippt och ritat och L har målat. Den längst ner har L ritat modellen till. Det är en lejonpappa, en kanin och en lejonmamma.
Vi har också byggt koja under köksbordet. L ville att Skutt skulle komma in i kojan så hon la ut ett spår av minimajsbitar.Jag har varit till biblan och hämtat en bok. Bygg snålt med egen energi. Nu ska vi inte bygga nytt hus men jag tänkte kolla efter tips till vårat hus. Än sålänge har jag bara läst första kapitlet och det handlade om solvärme.Det enda som kom i posten var små godispåsar för att jag öppnat mail från Pointshop. Jag har även skickat ett mail till Gevalia.
Hej. Vi dricker alltid gevalia kaffe som vi oftast försöker köpa när det är erbjudande i butiken. Nu har vi skaffat kaffekvarn och köper hela bönor. Sen för att rädda miljön köper vi oftast ekologiskt kaffe. Några funderingar kring detta. Varför kostar hela bönor mer än malda? Det är ju ett steg i tillverkningen som försvinner? Erbjudandena som finns i butikerna är det butikerna själva som bestämmer dom? För jag har aldrig sett ett erbjudande på hela eller ekologiska bönor? Förekommer det? Kan man köpa hel kartong kaffe direkt av er? Kostnad i såna fall? Tack för svaren. Nu hoppas jag bara att dom svarar.

1 kommentar:

Erikssons sa...

Fick du något svar på det här mailet?