Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 29 maj 2010

Minkar och morgondagspyssel

Jag hörde på lokalradion igår om att djurrättsalliansen skulle demonstrera på en minkfarm idag. När dom intervjuade minkfarmens ägare berättade han att han hade 16.000 minkar. 16.000!!!! När dom frågade om ytan dom var på svarade ägaren att dom satt två stycken på en yta av en tidning!!! Jag tycker inte vi behöver klä oss i päls så jag tycker en minkfarm är onödig. Jag kände för att åka dit och demonstrera jag också. Men då skulle nog maken lägga in om skilsmässa. Fast ska jag gå djupare ner i samvetet så är det lika illa med andra djur som föds upp för att bli mat. Imorgon är det alla underbara mammors dag. Mammorna (och papporna) kommer hit och äter mat. Två rätters meny som M ska göra. Om han blir frisk till imorgon vill säga. Annars får jag nog laga maten själv. Tårtan har jag gjort. Och/eller ska göra. Tårtbottnarna är gjorda idag. Jag älskar schwartzwaldtårta och min älskade lilla morfar är allergisk mot nötter. Så man får passa på när han inte kommer. Receptet kommer på min receptblogg. Det blev en massa äggulor över så till myset ikväll blir det äggtoddy.
Och kokosgodis. Receptet kommer på receptbloggen. Sen har jag presentpysslat. Alla mammornas presenter är hemgjorda och det beror inte på köpstoppet för dom var gjorda för ett tag sedan. Men jag har finslipat dom idag. Bild kommer imorgon.
Maken har också morsdags pysslat. Jag önskade mig en groddhink av L som maken skulle köpa och göra. Vilket han gjort och jag fick den redan idag. maken tyckte inte en hink var en passande morsdags present så han köpte något annat också. L har också pysslat. Fast igår. L:s klass var på läger hela dagen. Maken var med som chaufför och föräldrahjälp. Dom hade gjort massor av saker. Bland annat hade det varit pysselstationer. En där man fick måla en stennyckelpiga och en där man fick göra en fjäril. Fina va!! Idag skulle min älskade lilla farmor fyllt år om hon fortfarande levt. Hon får rosor av mig på bloggen och eftersom jag har köpstopp blir det inget gravbesök med blommor. Det blir tända ljus framför hennes kort och en minnesstund istället. Jag kommer att älska dig alltid farmor.

1 kommentar:

Jonas sa...

http://www.fontanmink.se/index.php?id=3

Här är pyssel man kan ta sig för om man vill få ett slut på minkfarmningen!