Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 24 maj 2010

Bokfyndat, planterat, skördat och lekt häxa

För flera månader sedan beställde jag en bok på Bokus. Jag strävar efter att bli självförsörjande så mycket det går i ett villasamhälle. Elen är den största utgiftsposten. I alla fall i vintras. Så den står bland dom första sakerna att göra. När jag hittade en bok som hette How to live whitout electricity and like it. Var jag bara tvungen att ha den. Det var samma författare som skrev How to develop a low cost food storage system som jag skrev om för ett tag sedan. Jag fick inte så många nya tips ur den boken. Men några i alla fall och jag hoppades att det skulle bli några tips ur denna boken med. Det skulle ta 25 - 40 dagar att få boken eftersom den skulle beställas från utlandet. Dom 40 dagarna har nu gått för länge sedan och jag fick ett mail från Bokus att det skulle ta ytterligare ett tag innan boken kom och att jag fick avbeställa den om jag ville. Jag sökte då på Amazon.com där jag köpte den andra boken. Där fanns den - 100 kronor billigare (med frakten) än från Bokus. Så nu är den avbeställd från bokus och beställd från amazon. Jag blir mer och mer sugen på att ha köpstopp för varje dag som går. Så pass sugen att jag kör igång från och med idag och sen tar jag en månad itaget. Boken hade jag redan beställt för flera månader sedan så det var inte ett snedsteg redan första dagen. Jag har bestämt att jag får köpa följande:

# hygien, sjukvård och medicin.

# kläder till L men även till M och S om dom behöver. Dom ska egentligen köpa sina kläder själva, även om gränsen är väldigt flytande.

#presenter och julklappar.

#vi behöver ha vissa saker till huset och dom får jag köpa om jag får tag på dom begagnat. Båda frysarna är fulla så jag behöver en frysbox till. Det ser jag som ett bra tecken. Våran säng håller på och ramlar isär. Jag vet precis hurdan säng jag vill ha. Tyvärr finns den inte att köpa.

#färg, tapeter och andra renoverings behöver ha saker.

#min vill ha i köket lista. Sålänge jag säljer saker på Tradera för samma summa får jag köpa saken. Jag skrev fel. Förra veckan sålde jag för 28 kronor, inte 18 kronor. Denna vecka är jag redan uppe i 74 kronor. + att mamsen sålde änglaörhängen åt mig för 100 kronor. Nästa grej är inom räckhåll.Rabarbern var jättestor. Rena rama monstrena. Med tanke på att vi måste tänka på figuren och att jag ska ha en sockerfri vecka eller två så blev det rabarberdricka. Det blir det varje år. Buslätt att göra och jättegott. Recepten finns som vanligt på min receptblogg.


Jag har även lekt häxa. Jag gillar naturliga läkemedel. Hellre insmörjning med tigerbalsam istället för huvudvärkstablett. Örtte fungerar mot det mesta. En sak som jag länge velat prova är granskottsirap. Det ska vara bra mot hosta. Jag har varit ute flera gånger i veckan nästan och tittat om granskotten kommit. Nu äntligen hade dom det. Nu ska det stå ett par veckor och bli sirapskonsistens av det. Sen återstår det att se om den fungerar mot hosta. den ska vara god i alla fall.En annan sirap som är god som jag gjort förut är maskrossirap. Den är inte bra för något utan bara god. Vi brukar äta den till glass. Bakom huset har vi två kullar. Där brukar alla barn i grannskapet samlas och åka pulka på vintern. Där finns det massor massor med maskrosor. Bra när man ska samla och göra maskrossirap. Om inte kommunen hade fått för sig att klippa kullarna precis just idag på morgonen. Men men. Jag gick och hämtade L på lekis och efter vägen fanns det massor med maskrosor. Vi plockade nästan hela L:s ryggsäck full. Jag har även planterat. 3 tomatplantor som jag fick av grannen. Och 4 chilisar. Jag ska sätta fler chilifrön för chili är en av sakerna vi har varit självförsörjande på och ska så förbli.För ett tag sedan gjorde jag egen surdegstart som jag bakade goda nyttiga surdegslimpor av. Maken tyckte dom smakade för surt och vägrade äta dom. Med tanke på att det nästan bara är maken och jag som äter smörgås till frukost kändes det inget bra att jag helt plötslig fick äta hela limpor själv. Nog för att det var gott men inte hela veckan tills det mögla gott. Så jag hällde ut min perfekta surdeg. Sen lånade jag flera böcker på biblioteket om surdeg och blev inspirerad att börja baka igen. Jag kanske hade haft fel recept? Tänk om den perfekta surdegslimpan fanns där ute någonstans? Så jag gjorde en ny surdegsstart som möglade. Så jag gjorde en ny - som inte ville jäsa och blev helt platt. Så jag gjorde en ny - som jag bakade på idag
Den jäste men det hände något i ugnen. Dom blev helt platta och degiga. Usch. Vad gör jag för fel?? Jag blev inspirerad av framgången att mammas kompis ville köpa mina örhängen. Så jag gjorde flera. Som har legat i flera dagar och väntat på att maken ska göra klart dom. Jag har inte klarat av att böja dom runt ringarna. Varje gång jag har påpekat för maken att jag behöver hjälp har han svurit och sagt att han är minsann ingen j**la pysseltant. Så jag tänkte det ska väl vara den att jag inte klarar det själv. Jag ska minsann fixa det själv - och det gjorde jag. 3 halsband och 2 par örhängen ligger nu ute på Tradera. 1 par örhängen har jag sparat till mig själv, 1 par ska svärmor få när hon fyller och 1 par fick mamma. Hon ville ha ett par rosa och ett par blåa. Går dom bra på Tradera har jag material så jag kan göra flera.Sist en bild på vårat fina äppleträd. Det är alldeles vitt av blommor.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Missa inte tävlingen på Nightlife. De söker Örebros bästa blogg. Nominera din favorit här: http://nightlife.se/content/12191 !