Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 30 april 2010

Pengar, el och dalar

Vi har klarat oss på en lön. Jag började jobba igen för att vi skulle kunna sätta lite guldkant på tillvaron. Men guldkanten blev en hel del kanter så ekonomin är inte bättre utan sämre. Vi har ett servicekonto som alla räkningar dras ifrån. Där har vi en kredit på 10.000 kronor. Sista tiden har vi hållit oss närmare 10.000 än 0. Förens idag när jag gick ut på banken och tittade om jag fått några pengar för Tradera auktionerna. Vi hade 6500 kronor minus vilket är normaltillståndet. Men då var inte det största huslånet draget eller elen på nästan 5000 kronor. En sammanräkning visade att vi skulle hamna på - 15.000 kronor. Med en kredit på 10.000 kronor fungerar inte det. Maken är på väg upp till Stöten för att hämta sin älskling (husvagnen) så jag ringde honom. Han svar på det hela var att vi nu ska ta jaklånet i alla fall. För att sätta in på banken. Jag skulle även ta ut alla våra sparade pengar på jak och sätta in. Så när Stöten ska betalas i augusti har vi inte råd med det och kommer att hamna på kopiösa mängder minus igen. För maken kommer aldrig att ge upp Stöten eller husvagnen. Det som har stjälpt oss (förutom elräkningar på runt 5000 kronor/månad för att vi inte "hade råd" att köpa ved) är alla dessa guldkanter. Tv och tidningar kostar nästan 1500 kronor/månad som exempel, husvagnen kostar 1700. Det som var bra med detta skräckexempel är att maken nu går med på att skaffa pelletspanna. Men han kanske ångrar sig igen. Och att vi börjar planera och titta framåt igen. Det har vi inte gjort på länge.
Ett äktenskap eller förhållande är som en berg och dal bana. Maken och jag har haft dalar väldigt länge nu. Djupa dalar. Därför när jag hittade den här texten kändes den så bra. Ungefär som en pik till maken. Jag vann 24 chokladkakor som jag fick idag. En tröst när jag känns deppad är choklad och att äta. Tyvärr. Även fast jag tror att jag inte kommer att äta upp alla 24 kakorna. Oavsett vad du ger en kvinna kommer hon ge dig någonting bättre. Ger du henne en spermie ger hon dig ett barn. Ger du henne ett recept ger hon dig ett mål med mat. Ger du henne ett hus ger hon dig ett hem. Ger du henne ett leende ger hon dig sitt hjärta. Hon multiplicerar och förstorar allt oavsett vad du ger. Så...... om du ger henne någon skit kan du förvänta dig ett helvete tillbaka.
Nu är det inte ens fel att två träter brukat det heta. Jag är säkert inte oskyldig till våra dispyter och gräl men det är inte jag som smutskastar maken för att han vill leva som han gör. Det är inte heller jag som har åkt till Stöten och åkt slalom två gånger fast vi inte hade några pengar. Det är inte heller jag som sagt x antal gånger dom senaste månaderna "jag vet inte om jag vill leva med dig längre". Sen kan man säga vad man vill om att han var tvungen att hämta husvagnen just denna helg. Som är valborg när jag tycker att man ska umgås med familjen. Dessutom ska M på fest och dricka alkohol för första gången så att jag då inte har en bil för att maken åker iväg känns skit. S ska dessutom sjunga vid slottet ikväll, något jag också missar. Så det blir jag och L som ska fira valborg.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Låter trist!

Men det är som du säger, det är toppar och dalar. Tyvärr ingen riktig tröst när man befinner sig i dalarna :(

Anonym sa...

Hmm, det kanske är dags att prata tillsammans med någon annan, någon professionell? En resa som jag och min dåvarande livskamrat gjorde. Ganska skönt faktiskt och framförallt lärorikt. Man går sågärna i cirklar och använder samma gamla tolkningar som man alltid har gjort. En utomstående ser det på sitt vis och kan rubba referenserna. Fundera på saken. Det som din make säger till dig "kan" vara starten på ett process han inte vill bryta längre fram. Det ÄR båda ert fel (eller rätt) till dispyterna, men går det för långt kan alla tidigare samarbetsstrategier flyga sin kos.
Trevlig Valborg ändå! *kram* /Airam

Esbe sa...

Så ledsamt och jobbigt :/

Du ska inte behöva dra ekonomilasset själv. Det låter lite som att du får göra det.

Stäng av de prenumerationer du kan nu, så har ni lite mer pengar varje månad. Ni får inte falla ännu mer.

Hoppas att ni (du och barnen på era olika håll) hade en trevlig valborg.

KRAM

Anonym sa...

Total Control Marketing Review - stor bit av detaljer som du har fått på denna webbplats artikeln. Hoppas jag möjligen kunde få lite mycket mer av saker på din egen webbplats. Jag kommer att anlända igen.

Anonym sa...

Nice info;) Tack för din tid ...;)