lördag 3 april 2010

Månadens sötsak - vår

S hemlighet i köket var citronfromage med jordgubbssås. Hur gott som helst. Passar bra ihop med månadens sötsak i april som är vår. Vår för mig är sol och gult, gult, gult. Jordgubbarna ger en glimt att efter våren kommer sommaren med färska jordgubbar och andra goda bär.
Citronfromage:
4 gelatinblad
4 äggulor
100 g strösocker
Saft och skal från 1 citron
3 dl vispgrädde
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa socker och äggulor till en vit porös massa. Blanda i saft och rivet skal från citronen. Smält de blötlagda gelatinbladen i en kastrull på svag värme och blanda det med smeten. Vispa grädden och rör ner i smeten.
Häll fromagemassan i lämpliga formar eller glas och ställ in i kylen för att stelna.
Jordgubbssås:
1,5 dl vatten
3 dl strösocker
300 g jordgubbar
Koka vattnet och sockret till en tjock lag. Mixa och sila jordgubbarna. Blanda jordgubbarna i den kalla sockerlagen.
Häll jordgubbssåsen över fromagen och garnera med chokladfigurer och hela jordgubbar.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...