S hemlighet i köket var citronfromage med jordgubbssås. Hur gott som helst. Passar bra ihop med månadens sötsak i april som är vår. Vår för mig är sol och gult, gult, gult. Jordgubbarna ger en glimt att efter våren kommer sommaren med färska jordgubbar och andra goda bär.
Citronfromage:
4 gelatinblad
4 äggulor
100 g strösocker
Saft och skal från 1 citron
3 dl vispgrädde
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa socker och äggulor till en vit porös massa. Blanda i saft och rivet skal från citronen. Smält de blötlagda gelatinbladen i en kastrull på svag värme och blanda det med smeten. Vispa grädden och rör ner i smeten.
Häll fromagemassan i lämpliga formar eller glas och ställ in i kylen för att stelna.
Jordgubbssås:
1,5 dl vatten
3 dl strösocker
300 g jordgubbar
Koka vattnet och sockret till en tjock lag. Mixa och sila jordgubbarna. Blanda jordgubbarna i den kalla sockerlagen.
Häll jordgubbssåsen över fromagen och garnera med chokladfigurer och hela jordgubbar.
En före detta hemmamamma med 3 underbara barn M född 1992, S född 1993 och lilla L född 2003. Bråttas med två tonåringar, en sladdis och pengabrist.Vill minska mitt ekologiska fotavtryck, bli ekonomiskt oberoende och hemmamamma igen. Kör med medveten konsumtion och utrensning är överflödiga prylar. Strävar efter zero waste.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Veckans sparade pengar
Glömde förra veckan så här är två veckor. 1 Sytt ett till kaffefilter. 2 Sytt en skålmössa. 3 Sytt en nötmjölkspåse. 4 Satt en sats äpp...
-
Jag gillar frukostflingor av typen Start med klumpar i. Den vanliga musslin jag har gjort blir lite torr och inte alls lika god som den köpt...
-
Esbe frågade hur man sopsorterar tops och bomullsrondeller. Tops även om dom är miljömärkta innehåller plast och ska slängas i vanliga sopo...
-
I min strävan att leva billigare och minska på antalet sopor så gör jag så mycket som möjligt själv. Handdiskmedel till exempel som blir myc...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar