Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 17 april 2010

Glädjetårar,groddar,surdeg,skålmössor och choklad

Mimosasalladen blev en hit. Jag och M tyckte det var mycket godare än potatissalladen och det vill inte säga lite eftersom den är supergod. Presenten han fick som alla samlat till var en fotbollsresa till London nästa helg. Laget är favoritlaget Arsenal så nu håller jag alla fingrar och tår att det förbannade askmolnet försvinner. M fick en resväska och inne i väskan låg bokningsbekräftelsen och så fick han ett kort som jag hittat på Tradera.
När han förstod vad han fick blev han så glad att han nästan grät. Det är första gången han ska flyga och det är första gången han reser till ett land utanför Norden. Pappa ska med. Han ska betala sin biljett själv. Och tur är väl det.
Tårtan hade en bild på M andra favoritlag Barcelona. Oblaten är också köpt på Tradera. Arsenal fanns inte med. Jag har satt nya groddar. Alfalfa som vanligt. Våfflan gillar dom. I burken bredvid är det Ruccola, första gången jag groddar det, ska bli spännande. I decilitermåtten är det solrosfrön (det älskar Skutt och Våfflan) och bockhornsklöver. Första gången för det med.Jag köpte två groddtråg till för att alltid kunna ha skott på gång. Solrosskotten jag sådde förra veckan är snart klara för skörd. Ärtskotten är dom jag sådde för flera veckor sedan. När jag klipper av dom kommer dom upp igen. Våfflan älskar ärtskotten med. Han nästan suger in dom i munnen som spaghetti. Bra med husdjur som gillar billiga groddar istället för dyra grönsaker. Jag har gjort en ny surdegsgrund. Maken avskydde surdegsbrödet och förbjöd mig att göra det mer. Men jag älskar surdegsbröd och kan inte hålla mig. Maken får väl hålla sig till flingor eller hårt bröd. Men den här veckans bröd blev frallor. Vitt bröd som är det enda som M äter. Vitt bröd är som tapetklister i tarmen. Sen blir man mätt i ungefär en halvtimme. Tacka vet jag grovbröd eller surdeg då blir man mätt i flera timmar. Med posten igår kom mina skålmössor. Massor i olika storlekar. Dom ser ut ungefär som badmössor till Barbie eller Baby born. Sen kom det 8 chokladkakor från Anthon Berg. Jag var med i en tävling i Amelia om en chokladprovning från Anthon Berg. 10 stycken skulle vinna och jag var en av dom 10. JIPPIE!! Jag ska smaka på alla kakorna och fylla i en blankett om vad jag tycker om varje smak. Sen ska jag välja vilken kaka jag gillar bäst och skicka in lappen. Jag får då 2,4 kilo av kakan jag gillar bäst - alltså 24 chokladkakor. Lutar åt en tävling till i hemmamammans blogg annars kommer jag rulla fram. Som tur är är det sån choklad som man bara vill ha en max två bitar av. Jordgubb/apelsin smakade vi på på jobbet igår och den var god. Hallon/svart vinbär smakade mamma och jag idag, den var okey. En annan sak som jag fått gratis men inte i brevlådan är filmen Upp. Jag anmälde mig till ett nyhetsbrev om filmer och får då en gratis film i veckan via datorn. Dom väljer ut filmen och man har en vecka på sig att titta. När man har aktiverat koden man får kan man titta på samma film i jag tror det var 24 timmar. Filmen denna vecka är Upp och S och L ska titta på den imorgon. Just nu är dom på cirkus. Det blåser storm så jag hoppas inte cirkustältet blåser bort. Någon hade klistrat över cirkusplakaten med djurplågare så jag hoppas också att inga djurrättsaktivister kommer och förstör föreställningen.
Efter att dom la ner Ecoqueen har jag inte prenumererat på någon tidning. Förutom vissa för att få erbjudande tidningar. Till exempel 3 nummer av Amelia och 2 biobiljetter för 59 kronor. Men nu har jag hittat en ny tidning och jag gillar den mycket mer än Ecoqueen. Den heter Kloka hem och är inredningstidning med Eko fokus. Första tidningen som jag också fick i brevlådan igår handlade bland annat om Slow gardening och alternativa uppvärmningar. Det enda jag inte gillade med tidningen var att om man ville vara med och tävla (vilket jag ville) så var man tvungen att skicka ett brev. Det gick inte att tävla via datorn som jag anser vara mer miljövänligt än att skicka en papperslapp via ett motoriserat fordon.

1 kommentar:

Anonym sa...

"skicka en papperslapp via ett motoriserat fordon" - en riktig höjdarbeskrivning, man riktigt ser miljöbelastningen!