Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 27 mars 2010

Tävlar igen, groddar, kött och påskägg

Spanjoren har lämnat oss. Dom ska vara i Stockholm hela dagen, sova på hotell och sen åka tillbaka till Spanien imorgon. Det känns både skönt och vemodigt. Vi får troligtvis aldrig träffa henne igen. Flera erfarenheter visare blev både vi och framförallt S känns det som. Ett billigt sätt att lära känna en ny kultur utan att behöva lämna sitt hem. Vet lite mer om Spanien än jag gjorde innan. Dom firar påsk men har inga påskägg. Vi skickade med henne ett påskägg som ett minne av Sverige och oss. Fyllt med godis vad annars. M, S och L:s påskägg ska jag däremot inte fylla med godis i år. Vad dom innehåller kommer senare, jag vet inte om jag har hemliga läsare. Tjejerna ville ju ha pizza som mellis. Dom skulle äta Tacopaj på festen. Vi köpte 5 stycken och slisade dom. En Hawaii för det ville spanjorerna ha, en banana, en vanlig marguerita och 2 quattro. Spanjorerna åt 5 slisar var. Hur stavas slice när det är flera??? Det där ser inte rätt ut. Mest åt dom av banana för det hade dom ingen i Spanien. Tjejerna som bara skulle äta mellis åt över 2 pizzor. Så mycket för svensk husmanskost. Vi fick ett paket med kött av något slag av spanjoren. Jag vet inte vad det är och jag vet inte om det ska tillagas eller om det ska ätas som det är. Jag har groddat idag igen. Bilden är mörk men det ska vara från vänster till höger. Alf alfa satta på groddning idag, rädisa satta på groddning idag. Broccoli som har kommit en grodd fast den har stått sen förra lördagen tror jag. Jag skulle vilja ha en sån här fin groddburk istället för mina glasburkar. Helt klart är i alla fall att jag ska köpa två groddtråg till. Jag klipper ärt och solrosskott och äter på mackan varje dag.
Jag har stått i köket nästan hela dagen känns det som.Jag vill vinna en Kitchen aid i tävlingen hemmakonditor. Min matberedare fick jag av mamma för 25 år sedan, hon köpte den begagnad av en kompis. Jag lägger ut mitt bidrag när tävlingen är avslutad. Men en liten tjuvtitt får ni.
Ikväll är det earth hour och sjävklart släcker vi alla lamporna. Eller om jag ska gå ett litet steg längre och låta bli att tända alla smålampor och lampor på hela kvällen.

Inga kommentarer: