Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 2 mars 2010

Mer granne, sjuk och jobbat hemma

Esbes granne är nästan värre än min. Min har aldrig kallat mig jävla hora, även om jag känner för att kalla honom jävla gubbe. M berättade inte hela skotthistorien för mig igår. Han trodde att jag skulle bli arg och utelämnade en del. Det kom fram senare och han hade rätt jag blev arg. Efter att grannen sagt till M att vi inte fick lägga snö i hans trädgård så svarade M att vi inte gjorde det. Då sa grannen till M att han var dåligt uppfostrad och hade dålig attityd!!! Pratar vi om samma granne vars ena barn brukar lura in L i taggbusken och låsa in henne i lekstugan. Vars andra barn som har gått i M:s klass och inte gick på lektionerna för hon satt och rökte och söp istället så hon inte blev godkänd. Ska han tala om dåligt uppfostrade barn!!!! Jag tar inte åt mig eftersom jag vet att han har fel. Hela kvällen igår satt han i en fåtölj i vardagsrumsfönstret och tittade rakt in i vårat hus. Hela kvällen!!! Flera timmar!!!! Creepy!!!!
Jag mår inte speciellt mycket bättre idag så jag ringde jobbet imorse och sa att jag var sjuk. Jag hör det sa assistenten och hon sa även att jag skulle vara hemma hela veckan. Låter jag så sjuk!!! Jag är så täppt i näsan att jag inte kan andas genom den. Det hjälper inte med nässköljingar och nässpray. När jag hostar känns det som om jag ska kvävas eftersom jag inte får luft. Jag har snytit mig så många gånger att min näsa ser ut som Rudolf med röda mulens nos.

Jag dricker flera koppar lakritsrotte med honung för att slippa hostan. Det är slemlösande. Sen är jag trött trött trött. Dom flesta som jag har hört om i alla fall dom sover sig friska. Deras sömnbehov ökar. Jag kan inte sova när jag är sjuk, inte ens på natten. Inatt var jag uppe 5 gånger och snöt mig, tog hostmedicin, kräktes slem och annat roligt. För att inte bli helt försoffad jobbar jag hemma, med inte ansträngande saker.Jag har blandat ny Oboy. Jag blandar en tom Oboyburk full så det räcker länge. Det är mjölkpulver i så det är bara att blanda med varmt eller kallt vatten. Jag har startat två laddningar med groddar. En med våra vanliga alfalfa. Skutt och Våfflan älskar alfalfa och äter det före salladen. En med linser. Jag köper linser för jag kommer på eller läser att det är billig, nyttig mat. Sen vägrar alla äta det för det smakar inget gott. Då häller jag ut linserna innan samma sak händer igen. Nu provar jag att grodda dom.Sen har jag gjort en tidningskorg av ett gammalt flingpaket. Vi tog en massa broschyrer och tidningar när vi var på energicentrum. Dom har bara legat i kökssoffan för vi hade ingenstans att lägga dom. Nu har vi det. Jag använde två av reklambladen vi fick med så det står om solvärme på utsidan av korgen. Igår kväll fick jag för mig att jag ville ha tagliateller till favoritsåsen. Vi hade inga tagliateller bara skruvar, spaghetti och makaroner. Jag fick då för mig att jag skulle göra tagliateller i pastamaskinen. Det gick bra. Det blev jättegott och L åt och åt och sa att det var det godaste hon hade ätit. Jag köpte pastamaskinen för över 30 år sedan när jag var på bussresa med min farmor till Italien. Det är inte alla pastamaskiner som har åkt buss från Italien. I alla fall inte turistbuss.

2 kommentarer:

Esbe sa...

Underbara grannar vi har! Tycker nog att de är ungefär lika läskiga på det jag läser om din. Ingen tävling här inte!

Skönt för dig att få vila upp dig. Linser är jättegott! Hur brukar du använda dem? Jag har recept på en gryta som jag tycker är jättegod, du kanske ska pröva den på din familj?

Anonym sa...

Men jisses vilken granne !
Kanske Aschberg skulle vara till hjälp:))

Nu blev jag väldigt nyfiken på Oboy ????
Kan man göra det ?
Hur ? Vad ska vara i?
Mvh Jenny