Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 23 mars 2010

Böcker, tidningar, örngott och Tradera

Mimmis mammaliv undrade hur jag gjorde med ärtskotten. Ingen aning egentligen. Jag sprayade dom första dagarna, men sen gick sprayflaskan sönder. Jag pumpade då ut vattnet. Flera gånger om dagen gjorde jag detta. När dom hade fått rötter böt jag vattnet i tråget varje dag och sköljde dom under rinnande vatten en gång/dag.
Dom andra auktionerna som jag la ut på Tradera gick ut idag. Jag la in ett automatiskt vinnarmail när jag la ut så många auktioner. Det är det bästa jag gjort på länge. Nu ska alla grejer bara packas och postas. Jag har gett maken order om att köpa frimärken så jag hoppas han gör det. Andra omgången blev 8 av grejerna sålda och jag tjänade 255 kronor. Sammanlagt 396 kronor. Inte så illa. Jag har dock inte fått betalt av alla auktioner som gick ut i måndags ännu. Denna vecka blir det inga auktioner utlagda. Jag har lagt ut 39 Åter tidningar på Alternativ istället.
Det lutar åt att jag lämnar saker till scouterna som dom får sälja på kyrkans loppis. Dom tar 20% i provision men det kan det vara värt. Dels slipper jag stå själv. Jag har stått på loppis ett par gånger och alla prutar hela tiden, sen snor vissa massor mitt framför ögonen på en. Dels blir det inte lika mycket jobb att lägga 10 saker i veckan i en kasse istället för på Tradera. Dels tjänar scouterna en slant. Våra sängkläder börjar att bli slitna. Först går det hål på påslakanen, när det blir för stora hål förpassas dom till syrummet. Sen går örngotten sönder, dom går direkt i soporna. Det gör att vi har ett överskott på örngott. Eller hade. När kuddarna har gått sönder har jag klätt om dom med örngott som jag sytt fast över kuddarna. Vissa påslakan och örngott matchar inte längre. Om påslakanet gått sönder men inte örngottet får påslakanet ett örngott som redan har blivit av med sitt påslakan. Nu gick 2 örngott sönder igen och inga fanns det att byta med. Vad göra??? Det fanns en massa påslakanstyg i syrummet. Tillräckligt mycket för att bli omsydda till 4 örngott. Man tager vad man haver.Sist jag var på biblan lånade jag Pepparkakhus och mera julbus. Jag vill ha ett annat än ett färdigt i kartongen pepparkakshus i år och ville ha inspiration. Lite långt i förväg kanske man jag ville vara ute i god tid. Jag hittade 5 hus som jag gillade och satte igång att scanna och kopiera. När jag hade scannat klart alla miljoner (kändes det som) sidor tog bläcket slut i skrivaren. Skit också!!!!! Alltså måste jag göra om nästan allt en annan dag när jag har köpt nytt bläck. Husen jag gillade var: Pippis Villa Villekulla, Kaptens hus, Sekelskiftesvilla, Husvagn och Torrdass. Torrdasset tänkte jag ge svärmor i julklapp. Fråga inte. Jag och L har varit på biblan idag igen. 7 av mina reservationer hade kommit. Bröd från Brunkebergs bageri, Njut, Lust,Ditt kompetenta barn, Din kompetenta familj, Jakten på lycka i överflödssamhället och Kakfest. S spanjorska kom igår kväll. Hon kan ingen engelska så det blev teckenspråk och S översatte så gott hon kunde. Vi har inget lås till duschen i källaren. Därför fick det bli ett provisorium. Skylten brukar sitta på L:s rum. Hon fick den i adventskalendern. Jag vet inte om hon längtade hem men hon lånade datorn och satt och chattade med familj och vänner i över 1 timme medans S satt på sängen och läste. S klasskompis har också en spanjorska, bästa kompis till S spanjorska. Ikväll ska dom träffas alla fyra hemma hos henne för tjejkväll. Till kvällsmat igår blev det vegetarisk lasagne efter beställning från S. Som vanligt gjorde jag två stycken och frös den ena.

1 kommentar:

Esbe sa...

Inspiration!!! 2 lasange på samma gång! Så långt har jag inte ens tänkt (har inte ens fått baken ur och gjort lasange över huvud taget, trots att jag är sugen).


Varför inte använda trasiga örngott till trasor att putsa speglar och fönster med? Eller göra dem till näsdukar, mycket skönare för en snorig näsa än pappersnäsdukar - hur mjuka och sköna de än är! Och mycket miljövänligare. Så räcker ju örngotten ännu ett tag.
Bara en idé :)