Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 22 oktober 2009

Tjejkväll och Tidsverkstad

När S fyllde år fick hon ett paket glass och en dvd av M.

Bröllopsduellen med Kate Hudson och Anne Hathaway. När S och hennes bästa kompis C slutade nian så valde dom olika linjer på gymnasiet. Dom går fortfarande på samma skola. Men gled ifrån varandra. Mycket tack vare att C numera inte vill hälsa eller tala med S. Hon har valt att sluta umgås med alla sina före detta kompisar, tyvärr. S har hittat en massa andra kompisar men ingen jätte jätte nära dela allt med. S ville ha tjejkväll och titta på filmen och äta glass. Det var teater igår kväll men eftersom S inte mår hundra bra fortfarande valde hon att hoppa över det. Hennes kompisar var på teatern, sjuka eller tyckte att vi bor för långt bort. Två bussbyten bort. Så tjejerna till tjejkvällen blev S, jag och L. L tröttnade när glassen var slut och gick därifrån. Men jag och S tyckte att filmen var bra.

När jag läste boken Rik på riktigt av Fredrik Warberg och Jörgen Larsson blev jag intresserad av att gå en Tidsverkstad. Jag hittade ingen i våran stad och skrev till dom om det. Jag fick svar redan i somras men har inte gjort något åt det förrens idag då jag skrev till Vuxenskolan i stan.

Hej.
Jag läste boken Rik på riktigt av Fredrik Warberg och Jörgen Larsson. I den stod det att man kunde gå en Tidsverkstad via Vuxenskolan. Jag mailade till Fredrik och frågade lite om detta. Här är hans svar:
Hej S
Vad roligt att du ser ögonöppnarpotential i vår bok.
När det gäller studiecirkeln Tidsverkstad så har vi utbildat massa ledare för den runt om i landet. Bland dem en från X(A, som jag tror jobbade men slutat på Vuxenskolan). Vuxenskolans olika avdelningarna runt om i landet är lite olika aktiva i olika perioder med Tidsverkstad.
Vad du kan göra är att kontakta Vuxenskolan i x och fråga om de planerar någon. Om de inte gör det vill jag verkligen rekommendera att du kör igång en själv. Med vänner, bekanta, grannar eller kollegor. Eller en blandning. Det är hur lätt som helst att leda en Tidsverkstad. Det finns dels ett deltagarmaterial och ett material (metodhandledning kallar de på Vuxenskolan det för) den som ska leda och om man inte har så mycket prestige kan man leda genom att läsa innantill. Det är mest första gången det behövs någon som leder och då är det ungefär som att den som tagit initiativ till att spela Monopol läser igenom reglerna. Man deltar även om man leder. Man kan också växla om att leda från gång till gång. Materialet får du av Vuxenskolan som också kan hjälpa till med lokal om det skulle behövas.
Om du stöter på bekymmer så hör bara av dig till mig igen så ska jag se vad jag kan göra.
Vuxenskolan har inte längre några utbildningar för blivande Tidsverkstadsledare vad jag vet, men du kan ju kolla med dem. Vi har en kurs varje termin för människor som vill leda verkstäder för grupper professionellt, men den kan vara lite överkurs för dig om du vill leda "vanliga" Tidsverkstäder, för det är lätt som en plätt. Men du är såklart välkommen att vara med på en sådan - vilket ju kan vara bra om du vill tillägna dig verkstadsmetoden fullt ut och kanske hålla i grupper även i andra sammanhang.

Jag undrar nu följande: Planerar ni någon Tidsverkstad? Har ni någon utbildning för blivande Tidsverkstadsledare?

Ha det bra och tack för svaren

Jag vet inte riktigt om jag är beredd att leda en Tidsverkstad själv men jag vill gärna gå en. Igår ringde personal sekreteraren på jobbet och sa att det var apt idag och att chefen ville att jag skulle komma. Jag har absolut ingen lust att gå dit. För det första vill jag inte ha reda på vad som händer med min tjänst på ett apt (om det nu är det som dom ska ta upp) utan veta det personligen före alla andra. Det är ju mig det handlar om! För det andra så varför ska jag slösa privat ledig tid på ett jobb som jag fortfarande inte vet om jag får ha kvar eller inte. Det nya schemat ska börja gälla om en vecka och jag har fortfarande inte fått det.

L:s spökfest närmar sig med stormsteg. Alla inbjudningar är utdelade. Min före detta jobbarkompis och jag födde barn på samma dag. L och J träffas inte så ofta men när dom gör det är det som om dom träffas varje dag. Stjärntvillingar kallas det visst. J är en självklar gäst på spökfesten. Hennes mamma S ringde igår och sa att J gärna kom. J hade varit sjuk och legat inne på barn till och från i 3 veckor nu men hade blvit jätteglad för inbjudan och för att hon skulle få träffa L igen. Hon är glutenallergisk. Nu hade hon spytt, haft diarre och ont i magen i nästan tre veckor. Hon får inte i sig någonting, orkar ingenting, är nu bara skinn och ben. Dom blir inlagda ett par dagar och hon får dropp sen skickar dom hem dom igen med orden det blir bättre. Min åsikt om läkare har inte ändrat sig. I måndags tog dom glutenprov!? Dom vet att hon är glutenallergisk sen flera år tillbaka och ändå testar dom inte om hon fått i sig gluten förrens det har gått 3 veckor!? När man hör såna här saker känns alla andra problem futtiga. Vad är jobb och pengar och saker om inte ens barn får vara friska? Det här med S gör att jag vill vara hemma igen ännu mera. Jag vill vara här om hon ringer och behöver mig. När vi gick på alla undersökningar så var det en läkare som sa att hon hade blåsljud på hjärtat. När vi gick till en hjärtspecialist sa han att det inte var någon fara, det var hennes eget hjärta som lät så. Läs här. Men om det inte är hennes hjärta som låter så? Yrseln är ju tillbaka och nästan lika mycket som det var. Jag skulle vilja ringa barn igen men den läkaren sa ju bara att hon skulle lära sig leva med yrseln. Men hur ska hon kunna göra det när hon får hålla sig i väggarna för att kunna gå när det är som värst?

Inga kommentarer: