Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 21 oktober 2009

Avfallskvarn och hemförsäjning

I början av september var jag i den lokala tidningen för att jag vill skaffa avfallskvarn. Tekniska nämnden skulle ha sammanträde i mitten av september och bland annat ta upp det så den lokala tidningen ville se hur lång tid det tar innan det blir beslut i frågor, och vägen dit. Jag har inte hört något men lyckades leta reda på protokollet från mötet. Jag är inte så insatt i politik och protokoll men hittade inget beslut utan bara detta:
§ 100 Informationsärenden
Under dagens beredningsmöte informerades om följande ärenden:
Årets ferierekrytering
Tekniska förvaltningens omorganisation
Ekonomisk kalkyl för kvävereningen avloppsverket
Avfallskvarnar
SBA-undersökningen markupplåtelse
Utökat uppdrag att utreda biogas kontra kompostering
Så vad jag tror är att inget beslut fattades, när det ska fattas vet jag inte. Jag som tänkte önska mig en avfallskvarn av tomten. Suck!
I tidningen Vi i villa som vi fick igår är Johan Tell krönikör.

Han har skrivit boken 100 sätt att rädda världen som jag har och har läst flera gånger. När jag behöver bli sporrad i min jakt på att bli den perfekta miljömuppen brukar jag läsa den. I går handlade hans krönika om avfallskvarnar. Han skriver bland annat att komposter släpper ut en massa metangas i luften så att det är mycket bättre att ha en avfallskvarn. Då sparar man in transporterna med komposten också. Läs krönikan här. Jag tänkte att Vi i villa kanske han hjälpa mig i min önskan att få avfallskvarn så jag skickade ett mail till dom:
Hej.
I det senaste numret av Vi i villa skrev Johan Tell en krönika om att man borde skaffa avfallskvarn istället för kompost. Något som jag gärna skulle vilja göra men X kommun förbjuder detta. Jag har skrivit till kommunen om att jag ville ha tillstånd till att skaffa avfallskvarn men fick till svar att rören är för dåliga i hela X men att dom skulle utreda detta igen. Det var säkert 1 år sedan. Jag har efter det skrivit flera insändare till X med resultatet att dom var hemma och intervjuade mig och skrev en artikel om ämnet. Dom sa då att kommunen skulle ha ett sammanträde om avfallskvarnar i mitten på september men jag har inte hört något mer. Jag tycker att det är konstigt att rören är för dåliga, samma rör som det idag går avlopp i. Flera kommuner i landet har beviljat tillstånd för avfallskvarnar och deras rör håller. Förutom att det blir mindre metangas som Johan Tell skriver om så blir det mindre transporter av biologiskt avfall kors och tvärs genom stan med "sopbilarna".
Ni får gärna ta upp denna fråga så kanske politikerna i X kommun kommer på andra tankar.
Med vänliga hälsningar
Jag har inte fått något svar ännu. För flera månader sedan hade Camino en avfallskvarn bland sina smarta grejer. Jag skrev då till dom och bad dom ta upp frågan men dom hörde aldrig av sig. Synd för jag behöver all hjälp jag kan få känns det som.
M tränar innebandy flera gånger/vecka. Dom har som system att sälja saker för att få sponsring till cuper och läger med mera. Pengarna dom får in för försäljningen går till den som sålt saker. Om M till exempel sålde för 300 kronor (30 kronor provision) får han 30 kronor till sin cup, läger pott. Om A säljer för 0 kronor får A 0 kronor i sin pott. Vad jag tycker om det vet jag inte! Det gör så att jag känner mig tvingad att handla fast jag inte vill. Förra veckan sålde han kuponghäften för 150 kronor/styck. Jag köpte ett. Man får rabatt på olika restauranger och konditorier i stan. Vi äter nästan aldrig ute men i alla fall. Subway finns med och om jag någon gång köper mat när jag jobbar köper jag därifrån. Denna vecka säljer dom underkläder och strumpor från New body. Strumpor köpte jag första gången. Damstrumporna gick sönder efter någon månad så det vill jag inte ha igen. Herrstrumpor har jag köpt dom senaste gångerna så det har vi så vi kan sälja. M, jag, S och L har underkläder så vi klarar oss. Den enda som vi skulle behöva är nya kalsonger till maken. Paketen kostar 150 kronor/ styck och jag frågade M hur mycket som var provision, 25 kronor/sålt paket. Jag gav då som förslag att jag skiter i att köpa något utan ger honom 100 kronor i "provision". Jag sparar 50 kronor (om jag hade köpt ett paket, mer om jag skulle köpt fler). Men M får provision som om jag köpt 4 paket. Jag tyckte det var väldigt smart men så fick man inte göra tyckte M och maken. När jag frågade varför inte kunde ingen av dom svara på det. Jag bad då M fråga tränarna men han vägrade. Jag blir så trött på allt som man ska köpa hela tiden.
S är fortfarande yr i huvudet men är i skolan. Hon var även och sjöng i konserthuset igår kväll. Det hade gått bra förutom att hon var lite besviken. Den slovenska flickkören hade sjungit mer än hälften av tiden. S kör och alla andra körer från staden hade bara sjungit 15 minuter av dom 2 timmarna.

Inga kommentarer: