Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 9 augusti 2009

Stort leende

S har äntligen kommit hem. Flygplanet skulle landa 19.25 och vi skulle hämta dom där. Vi kom dit 19.20 och planet var 20 minter försenat. Men så äntligen kom planet. Vi stod ute vi staketet och såg när det landade och när dom körde dit trapporna, sen började alla gå av. Så såg vi S och B. Jag stod med ett stort leende över ansiktet hela tiden och stod och hoppade av lycka. Maken sa till mig flera gånger att skärpa till mig. Jag ville skrika över hela flygplatsen när jag såg dom men jag la band på mig. Maken hade säkert strypt mig då. Vi gick till ankomsthallen och upp till utsiktstornet. Där ser man ner på alla som väntar vid bagagebandet och ut på alla flygplan. Vi såg S och B och stod och vinkade hela tiden. Så kom äntligen deras bagage och dom fick komma ut till oss. Stort kramkalas.

Jag hade med en bukett blommor till S. Lavendel och rosenböna från trädgården. Jag ville ge henne rosor men har man köpstopp så har man. Dom hade haft det bra, det hade varit varmt. S hade haft det tråkigt till och från. Varje dag skulle B sova siesta mellan 13.00 - 15.00. Då fick hon inte lämna rummet. Första dagen när hon hade ringt hem och jag hade varit och hämtat M hade hon sagt till maken storgråtande "jag vill hem". Men det fick han inte säga till mig. Jag känner mig helt förstörd över det nu så jag förstår och är glad att jag inte fick veta det då. För då hade jag tvingat maken att åka och hämta S. S går runt och suckar och säger "jag är hemma" med ett leende hela tiden. Hon har kramat om mig och L säkert 100 gånger.

Jag har hållit mig aktiv för att dagarna ska gå så fort som möjligt. Jag har sytt klart gardinerna till altanen. Våran nätdörr har nästan mer hål än nät.

Så flugorna, getingarna och andra flygfän kommer in ändå. Jag har köpstopp så köpa nytt tyg kan jag inte göra. Men så kom jag på det. I gamla husvagnen hade vi ett draperi för dörren för att inte flygfän skulle komma in. I nya husvagnen har vi ingenstans att sätta den i så draperiet har bara legat.Tills nu. Nu sitter den som nät i nätdörren. Om det är någon som undrar vad det är för grejer som sitter lite överallt så är det påskfjädrar. Jag klistrade på det på draperiet som en kul grej. Dom fick sitta kvar. Till mys igår blev det brända mandlar. L älskar brända mandlar. Min pappa älskar också brända mandlar det var därför han fick kuponger på det i julklapp. Det är hans mandlar som är i påsen. Jag har plockat 6 liter vinbär till och kokat saft. Nu har jag bara två flaskor kvar så resten av bären ska frysas. Vi har en krukväxt på bordet vid TV:n. Jag vet inte om den inte har gillat programmen vi har sett eller vad det är för den har tappat fler och fler blad och grenar för varje dag. Det är en suckulent så det var nästan inget kvar av den. Den fick vandra vidare till komposten. Jag har ingen ny krukväxt att ställa där så jag plockade in en bukett lavendel. Så nu luktar det så gott i hela vardagsrummet. Till lunch blev det stek. Jag köper allt (nästan) kött på extrapris. Sist jag köpte kött skulle jag ha karre (jag gör kalops och dillkött av det) men den var slut. Jag provade då att köpa skinkstek och det gick att göra kalops av det också. Maken och M har tjatat efter helt kött så idag gjorde jag stek av skinksteken. Imorgon blir det pytt av resterna. Till kvällsmat blev det baguetter. Jag får inte mina baguetter, hamburgerbröd och korvbröd att bli så bra i formen eller konsistensen. Det är samma sak med bullar. Allt annat bröd blir bra. Fast idag blev smaken och konsistensen bra. Även om jag behöver öva på formen. Svärmor och svärfar kom med kantareller så jag har stekt kantareller för glatt livet. S rum blev inte klart. Taket är färdigt men golvet och alla lister är kvar. Men dörren sitter uppe så nu kan S stänga om sig igen.

Inga kommentarer: