Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 19 juni 2009

Glad midsommar

Som tradition i familjen P så åker vi alltid till Parken zoo på midsommar. Så även idag. Först tittade vi på alla djuren. Några var nya och några gamla favoriter. Det är kul att Parken zoo engagerar sig i att rädda djuren som finns "på riktigt" ute i världen. Inne hos aporna stod det t ex vad man kan göra för att rädda apor (och andra djur med för den delen) från utrotning. Rädda liv byt kaffe! Under en livstid som kaffedrickande gör man av med 18.000 liter kaffe (!!!). Vilket kaffe man dricker gör stor skillnad. Vi dricker bara ekologiskt kaffe.

Bananer. Vi svenskar äter 100 bananer/person och år. Vilka bananer vi väljer gör stor skillnad. Vi köper ekologiska bananer så ofta vi kan. När vi handlar frukt och grönsaker försöker vi att göra det i utlands affären för priset är det halva mot i stormarknaden. Dom har INGA ekologiska produkter alls där. Palmolja. Ett av mina nyårslöften var att sluta köpa saker med palmolja i. Det är inte det lättaste! Stora områden i främst Borneo skövlas för att framställa palmolja. Orangutangerna minskar för varje dag. Tigrarna likaså.

Efter djurparken åt vi lunch. Som vanligt på midsommar i Parken zoo hade vi med oss korv ( i en termos) och bröd. Till fikat blir det alltid jordgubbspaj. Det är ju faktiskt midsommar! Med magarna fulla met mat och fika begav vi oss till nöjesparken. Dom hade byggt om sen förra året och skaffat fler åksaker. Som tur var hade vi gett alla balla barnen varsitt åkband och det betalade sig självt flera gånger om. L åkte sin vanliga favorit Maskenden åkte dom säkert 6 gånger. Sen fick L en ny favorit......................... grodan den åkte L säkert 20 gånger. M och S åkte inte lika många - dom turades om ibland men kom säkert upp i 15 gånger var. 2 turer i radiobilarna, 1 tur i pariserhjulet och 1 tur i hästkarusellen blev det också. Det fanns några lottstånd också men vi höll emot länge. Men så ville L pröva att fiska, det fick hon göra två gånger och ta en lott (vinst till alla). På lotten vann hon en tittgrej. På första fisket en tiger och på sista fisket, en sista impuls grej innan vi skulle åka hem - vann hon högsta pris - en jätteapa. Alla souvenirbutiker var stängda för det var lågsäsong, dom brukar vara öppna ändå. Men vi fick alltså med oss souvenirer hem ändå. För 50 kronor. Väl hemkomna gjorde vi som traditionen är på "riktigt" vi åt midsommarmat. 3 sorters sill, färskpotatis, gräddfil, köttbullar och Jansson. Observera flaggan och midsommarstången mitt på bordet.Från oss alla till er alla en riktigt glad midsommar.

Inga kommentarer: