Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 26 maj 2009

Bullbak

Sommaren är här och då brukar det gå åt massor av bullar. Solen lyste med sin frånvaro hela eftermiddagen så jag och L passade på att baka bullar. Dubbel sats = 100 bullar. S kom också och hjälpte till.
Jag brukar lägga dom i bullformar men idag undrade jag varför då? En onödig kostnad som bara slängs bort efter användning. Så idag blev det formlösa bullar. Goda var dom i alla fall, både degen och bullarna. När ugnen ändå var varm gjorde jag en tårtbotten. L ska ha dagisfest på torsdag och alla som slutar ska bjuda på varsin tårta. Sen ska alla föräldrar till barnen som slutar sjunga en sång. + att alla barnen som slutar har samlat 40 kronor var för att köpa en leksak till barnen som är kvar på dagis. Förutom då vanliga insamlingen på 40 kronor till blommor till fröknarna. Det är tur att L bara slutar på dagis en gång!

Sen gjorde jag (S egentligen) en rotfruktsgratäng i den varma ugnen också.
Till kvällsmaten tillsammans med korv. Vi provade ett nytt recept. Rotfrukterna var samma som förra gången, rotselleri, palsternacka, potatis och morötter. Men vi kokade rotfrukterna innan gratineringen och hade på gratängsås. Det blev supergott. Det kommer vi garanterat att göra flera gånger.
L och jag har handlat den vanliga månadshandligen på Ica. 840 kronor. Det är ungefär vad det brukar kosta. Men den sammanlagda matkostnaden för maj kom upp i 3258 kronor. Gulp! Vad ska jag skylla på denna gång då? Tårtor kanske? Dagistårtan, min farbror fyller 60 år på söndag men han ska bjuda på mat på fredag. Han älskar Schwarzwaldtårta (stavas det så?) så jag ska ge honom en i present. (jag gillar också det så jag hoppas att vi får smaka). Min morfar är allergisk mot nötter men han kommer inte på fredag så det blir lite när katten är borta dansar råttorna på bordet. Sen är det morsdag på söndag då ska jag också göra tårta. + presenter. Efter Ica åkte vi till glassbilen. Han har en egen affär inne i stora staden.

L älskar mackaglassar. Jag såg att dom hade minisandwich. 14 stycken för 75 kronor. Dom är bara halva storleken mot normala. Mot 42 kronor för 6 stycken på vanliga mataffären. Som synes på bilden slank det ner knattepinnar och snurrisar också.

S kom hem och berättade att en som går i 7:an på hennes skola är med barn i 10:e veckan. Hon törs inte säga det till sina föräldrar. Hon vill enligt S inte ha kvar barnet och vill göra abort. Något som måste göras innan vecka 12 i alla fall om man bara ska använda piller. Jag kan personligen inte förstå hur man kan göra abort. Sen kan jag inte förstå att man som 13 åring har legat med någon heller. Jag förstår i och för sig inte heller hur det kan komma sig att man är byxmyndig vid 15 års ålder men myndig "på riktigt" vid 18 års ålder. Hur som. Hon måste alltså berätta för sina föräldrar eftersom det krävs deras underskrift men den kan hon ju förfalska. Om jag var hennes mamma så skulle jag vilja veta. Jag känner dom inte överhuvudtaget. M gör det. Hon spelar tydligen innebandy i ett lag som han brukar döma. Det är inte min sak säger maken men jag har låtit bli att bry mig förut och då har det slutat väldigt illa.

Igår när jag släckte fönsterlamporna såg jag att en av mina växter blommar. Jag vet inte vad blomman heter. Jag tror att det är en porslinsblomma av något slag. Jag har bundit upp den runt fönstret för det klättar. 12 stycken blomklassar som den på bilden har den.

2 kommentarer:

Anonym sa...

3258 kronor för mat åt fem personer tycker jag är en otrolig bedrift!
de flesta jag känner gör av med mera än det dubbla varje månad!
Och du jag tror aldrig man kan bry sig för mycket..
AnnH

Mojebarn sa...

Det är en beundransvärd summa för mat till så många. Dessutom brukar ju stora barn äta mycket. Jag är impad.

Blomman är en Hoya, men kallas Porslinsblomma på svenska.

Trevlig blogg du har
/Mojebarn