Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 25 februari 2009

Skidåkning

L:s dagis ska åka skidor imorgon. Alltså ska alla barn ha med sig ett par skidor. Som tur var hade vi ett par skidor liggandes sen M och S var små. Dom kan prata hur mycket dom vill om avgiftsfri skola och förskola det stämmer inte alls. Det är friluftsdagar hit och matsäckar dit. Skridskoåkning, skidåkning och cykelturer. Alla barn har faktiskt inte cyklar, pulkor, skidor eller vad det nu är man ska ha med sig.

Det var det jag visste. Att jag är gjord för att ha många barn. Nu ska jag bara övertala maken om det också. För inte kan väl ett test ljuga? Jag tyckte i alla fall att det stämde jättebra:

(kortet på bebisarna har Leif R Jansson/Scanpix tagit).

Bullmamman
(38% av alla som gjort testet)

Du ska ha en stor familj. Ju större desto bättre, kan vi säga att ditt motto är. Du gillar när det är tjo och stim, du störs inte av höga röster och skrik och du trivs bäst när du sitter nedmyst i en stor grop med människor du tycker om. Du är en generös, kärleksfull person som inte har några problem att dela med dig. Grattis till din framtid som bullmamma!

Vill fler göra testet finns det här.

Nu är det några tjejer (säkert feminister) som har skrivit en bok om jämställdhet. Om att hemmafrun är på väg tillbaka. Enligt författarna är det inte bra, inte bra alls. Kärnfamiljen är fortfarande långt ifrån jämställd, säger författaren Rebecka Edgren Aldén. Hon har skrivt boken ”Skriet från kärnfamiljen”, som kommer ut i mars, tillsammans med Tinni Ernsjöö. många har gått upp så mycket i hemmafrusysslorna att de inte har tid till vare sig heltidsjobb eller återhämtning. Jag blir så trött på allt jä**a prat om jämställdhet. Jag vill vara hemma, jag vill göra alla sysslor hemma (nästan i alla fall). Trädgården och bilen får maken gärna göra. Män och kvinnor är olika. Vi föds olika och vi kommer alltid att vara olika. Sen om vissa män kan gilla "kvinnosaker" och att vissa kvinnor gillar att göra "manssaker" det är upp till var och en. Bara alla får göra det man gillar och kan bäst (och inte skadar någon annan) så ska man få göra det. Kvinnan är gjord för att föda barn och amma. Mannen är det inte. Läs artikel här.

Fler saker än skidorna som är kvar sen M och S var små finns överallt. Ibland kan det vara bra att vara en packråtta. L och jag har spelat Hot rocks nästan hela dagen. M fick det när han fyllde för säkert 10 år sedan.


Här kommer en efterlysning som gärna får spridas vidare:Vad skulle du göra om ditt barn blev kidnappat?


Denna mardröm har drabbat min bästa vän Mia och det är anledningen till att jag skriver till dig.


Mitt namn är Camilla Gervide och jag skriver som sagt till dig å Maria Danielsson Wangs vägnar.Hon befinner sig just nu i Los Angeles där hon desperat letar efter sin son Thor, som på Alla Hjärtans dag blev kidnappad och bortförd av sin far, Andrew Wang.Thor är bara ett år gammal och han ammar fortfarande. Han har aldrig spenderat mer än ett par timmar ifrån sin mamma och han har aldrig sovit utan henne.Nu har han inte sett sin mamma på över 7 dagar.


Mia befann sig i LA för att rättegången gällande Thor äntligen började närma sig sitt slut. Det har varit en upprivande och utdragen process som resulterat i att Mia både förlorat sitt arbete som lärare och skuldsatt sig upp över öronen. Andrew har, under hela Thors liv, vilket i princip är längden av rättegången, inte haft något intresse av Thor, varken umgänges eller omvårdnadsmässigt. Han har inte betalat något underhåll eller velat träffa Thor mer än ett par gånger här och där sporadiskt.Dessa gånger har Thor skadats både fysiskt och psykiskt eftersom Andrew visat stor aggression mot Mia och på samma gång låtit den gå ut över Thor. Under rättegången har han konsekvent ljugit inför rätten för att slippa betala underhåll och avsaknaden av underhåll resulterade i att Mia och Thor näst intill hamnade på gatan. De senaste månaderna har Andrew haft besöksförbud gällande både Mia och Thor efter en väldigt våldsam incident där Mia till slut fick låsa in både sig själv och Thor på en toalett i väntan på polisen.


Efter månader av uppslitande domstolsförhandlingar kom till slut det efterlängtade beskedet att Högsta domstolen i Kalifornien gav Mia ensam vårdnad om Thor, samt att hon kunde flytta till Sverige för att bygga ett bättre liv till Thor under förutsättning att hon flera gånger per år reser till LA så att Thor kan ha en relation till sin pappa. Andrew är även välkommen till Sverige om han så önskar.I väntan på besked lyfte domaren av någon anledning Andrews besöksförbud. När domen kom hade Andrew precis hämtat upp Baby Thor. Han återvände aldrig tillbaka.


I en stad som Los Angeles där kriminaliteten är hård.står en kidnappad pojke inte högt upp på prioriteringslistan. En amber alert har inte skickats ut då polisen inte finner Thors liv att vara i omedelbar fara. Hela processen går smärtsamt långsamt och Mia kan bara se på medan dagarna går.Risken att Andrew lämnar landet ökar för varje dag som går. Lyckas han föra Thor ut ur landet till sitt hemland Taiwan så kommer Mias son vara borta för alltid.


Som hennes bästa vän gör jag allt jag kan. Jag kontaktar media, startar grupper och söker efter hjälp på alla platsen jag kan tänka mig.Nätverket svenskamammor.com har byggt en hemsida till Thor med en efterlysning användbar information.Där har även en insamling startats. Mia har insett att, för att hitta sin son måste hon anlita privata krafter. En privat detektivbyrå som till 100% kan fokusera på att hitta Andrew och Thor.Men till detta behövs det pengar. Mia har skuldsatt sig upp över öronen för att få vårdnaden om sin son och tiden går alldeles för fort för att hon ska hinna samla ihop tillräckligt med pengar. Andrew kan i vilken sekund som helst lämna landet med Thor.


Jag ber om er hjälp.


Alla donationer, stora som små gör en enorm skillnad.


All press, uppmärksamhet och focus på Baby Thors försvinnande hjälper oss enormt.Finns det nånting ni kan göra för att hjälpa Mia få tillbaka sin son?Varma hälsningar,camilla.gervide@gmail.comcamilla@gervide.sehttp://www.caluas.blogspot.com/http://www.thorwang.com/På dessa sidor hittar ni allt som rör kidnappningen av Baby Thor samt allt som media rapporterat om hittillsPs. Alla mina påståenden kan jag självklart visa dokumentation på. Domslut, polisrapporter, etc


Mina tankar går till Thor och hans mamma och jag hoppas och ber att dom snart får vara tillsammans igen.

Inga kommentarer: