fredag 6 februari 2009

Bra gjort

Det har varit på flera nyhetssändningar och på debattprogram. Om hur vi får dun till våra täcken, kuddar och jackor. Jag har inte tittat. Jag kan inte se när djur lider. Aldrig mera dun. Bra gjort av Åhlens som ska bojkotta alla dunprodukter tills dess att dom har garantier från samtliga leverantörer att dunet i deras produkter kommer från döda fåglar. Jag hoppas att fler företag följer efter Åhlens.
Jag har varit ledig. Eller ledig och ledig. Jag har jobbat hemma. När vi gör hemgjord chili så har vi kidneybönor i. Det finns kidneybönor på burk men dom man kokar själv blir mycket billigare. Sen slipper man nitriterna från konservburken också. Kruxet är bara att bönorna ska ligga i blöt 10 timmar innan man kokar dom i 40 minuter. Att då komma på att vi ska göra chili ikväll och behöver bönorna nu skapar vissa problem. Jag löser det genom att koka en hel kartong bönor och frysa i lagom mängd till en sats chili.

Jag använder tryck-kokare så koktiden tar bara 20 minuter. Vi äter hemgjord pizza ett par gånger/månad. Vi kokar pizzasås och har på. För att slippa koka såsen varje gång gör jag en jättesats när den gamla är slut. Sen fryser jag den i gamla smör- och ostaskar. Nu funderar jag på om det går att göra degen innan också. Sen frysa den i rullar. Jag kom på idén när jag såg pizzakit på affären. Jag har inte provat ännu men ska nog göra det. Ica har fläskrea. Jag laddar upp med kött när det är extrapris så också denna gång. När jag gör kalops och dillkött använder jag karre istället för högrev. Blir godare och billigare. Karren har en massa ben i sig så det blir inte så mycket kött kvar. Skinksteken kostade 10 kronor mindre/ kilo och var benfri så jag köpte det istället. Jag ska alltså prova om det går att använda skinkstek istället för karre Sen laddade jag upp med fläskfärs också. Rätt kryddat så smakar det lika gott som nötfärs.Till mys ikväll blir det marängsviss. M blandade den. Han hade nog i lite för mycket chokladsås. L och jag har vari ute i snön och lekt (och skottat). En snögubbe blev det idag också. Nu var det så mycket snö att gubben blev lika stor som L. Pinnarna på huvudet är hår om det var någon som inte förstod det.

Jonathon Porritt, den brittiska regeringens rådgivare i miljöfrågor, anser att föräldrar som skaffar fler än två barn är oansvariga ur miljösynpunkt. Han vill att regeringen ska avsätta pengar åt olika tjänster inom familjeplanering, såsom aborter och preventivmedel. Han tycker också att alla sjukdomar inte ska behandlas så det blir mindre människor. Det är helt sjukt. På fullaste allvar menar han att vi ska behandla mindre liv och släcka livet på fler. Jag är också orolig för miljön. Jag gör allt jag kan för att rädda klotet. Jag tycker hoten mot vår planet ska tas på allvar och att allt som kan rädda jorden bör göras. Men att bestämma hur många barn man får ha och att dom som får sjukdomar ska sorteras bort det liknar Hitlers utrotning.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte all dun som tas från levande fåglar, men det finns så mycket korkat..

Anonym sa...

Ingen människa behöver dun för att hålla sig varm. Det enda säkra sättet att inte bidra till djurplågeri är att välja djurvänliga material, exempelvis moderna syntetmaterial. Så länge vi köper dun fortsätter djurplågeriet!

På Djurens Rätts hemsida kan du enkelt skicka protestmail till 10 företag som handlar med dun: http://www.djurensratt.se/portal/page?_pageid=33,8060247&_dad=portal&_schema=PORTAL
Man kan även bli medlem i Djurens Rätt som kämpar för djuren. Alla djur, varje dag!

En undran bara, varför är det inte ok med dun när du skriver mycket om gärna om de djur du äter? Bara en undran......

Erikssons sa...

Jag såg ditt misslyckade försök med pizzadeg i nåt av de senare inläggen... Det borde fungera om du har degen utkavlad på bakplåtspapper istället för plastfolie för då behöver du ju inte lossa på degen innan den gräddas...

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...