Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 21 november 2008

Åsikter, mer väntan och mys

Svara snabbt insändaren igår i den lokala tidningen handlade om att ungdomar mår allt sämre. Här är den:
Unga som mår dåligt behöver hjälp
Det blir bara svårare och svårare för oss unga att överleva i vår storstadsdjungel, med all stress och press ifrån skola och ifrån vårt stereotypa samhälle. Vi ser våra stöttor slås bort när man tar bort resurspersonal ifrån skolor och gymnasium. Knuffen (ungdomsmottagning i X) stänger sin drop in på grund av omplacering utav personal. Är detta alla vuxnas sätt att hjälpa oss unga som mår dåligt? Kanske så tror ni alla vuxna att era barn aldrig kommer att må så dåligt så att de behöver hjälp ifrån kurator eller liknande. Kanske så tror ni att alla här i vårt säkra Sverige mår bra hela livet. För här i Sverige, landet med mest skilsmässor och mest stress så måste ju alla må bra. Orealistiskt tänkande? Tydligen inte eftersom att det enda sättet att få hjälp i dag är att ”göra nåt dumt”. Det är då som man blir klassad som ett krisobjekt, det är då som du får åka och träffa en kurator. Men våga inte drömma om att du får åka dit igen på återbesök. Är detta ett tappert försök utav staten att få Sverige upp på en ny topp-­tio-­lista? Listan med mest självmord. För jag tänker inte stå tyst och se spåren vid centralstationen blöda. Jag tänker inte acceptera ett till offer.Tänker du?

Dom flesta som svarade svarade att det berodde på samhället, bristande resuser till kuratorer och skolhälsovård med mera. Jag tycker att det inte beror på samhället utan mer på föräldrarna. Det är mer värt att jobba och tjäna pengar eller att ha egentid utan barn än att vara med barnen. Maken nattvandrar och han säger att det är jättevanligt att ungdomen lämnas vind för våg på stan för att föräldrarna ska festa på eget håll. När ungdomen ringer hem och vill ha hämtning mitt i natten blir svaret "kan inte" så nattvandrarna får ställa upp med skjuts eller busspengar.

Anki skriver om hemgjorda julklappar som finns att köpa via nätet. Jag gillar hemgjorda julklappar och presenter men då ska dom vara hemgjorda av mig. Väntar fortfarande på receptet på tryffeln så jag kan börja provsmaka och bestämma vilka smaker jag ska ge bort i julklapp. När vi var på chokladprovningen fick jag ett exemplar av en chokladtidning. Den är full med reklam för olika företag bland annat. En av annonserna är från Åre chokladfabrik, deras nya smaker till jul är pepparkakstryffel och glöggtryffel. Dom jag kommer att få recept på. Om jag kan svänga ihop snygga strutar att lägga dom i så har jag sparat 52 kronor /strut. En annan fin julklapp kan vara att baka julbröd som Hannele skriver om.

L ville tälta idag igen och då slog det mig. När M var liten fick han ett tält i present av oss. Det tältet har varit med om mycket, mest lek men en riktig utetältning också. S tror jag gick i 2:an och dom skulle åka iväg och tälta. Hon ville att jag skulle med. Jag är absolut ingen utemänniska men snäll som jag är svarade jag ja. Det var i mitten av maj och fast vi hade både täcker och sovsäck frös man tån/näsan av sig så fort man stack ut det ur "sängen". S sov som en stock hela natten men jag var vaken hela natten. Jag behövde kissa x flera och fick då gå ur tältet upp i skogen. Hur som helst så har L tältat hela dagen idag med. Mimmi har också fått vara med.

Hantverkaren kom vid 9 imorse. Han var här ungefär en timme innan han åkte med orden " jag kommer tillbaka om ett par timmar". Han har fortfarande inte kommit tillbaka. Det skulle vara klart på 4 veckor och det är idag och det är inte ens halvfärdigt. Nu hoppas jag bara att det blir klart till jul. Suck!

L, maken och jag har myst med Taco. Popcornen är färdigpoppade och väntar bara på att bli uppätna. M är och dömmer en innebandy match. Sen ska han titta på sitt lag som spelar division 5 match ikväll. M blev tyvärr inte uttagen. Tränarna är av den sorten att alla ska få spela lika mycket, även om man är sämre och laget åker ur division 5. M är den bästa målvakten dom har. S är på tjejkväll. Både hon och M ska bli hämtade vid 22 tiden. Dom ska ha mat när dom kommer hem så jag kan inte diska förrens dom har ätit.

Det har varit minusgrader hela dagen. Så jag har eldat hela dagen.

1 kommentar:

Hanneles paradis sa...

Visst är det kul med hemmagjorda julklappar.