Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 30 november 2008

Platt fall och pyssel

Första advent. Såklart har vi plockat fram alla adventsljusstakar.
Den "vanliga" med polkagrismossa. En som M gjorde i 3:an. Jag har gjort om den lite. Dels har jag satt ljuskoppar i hålen för att göra den mer brandsäker. Sen har jag klistrat lite tomtar på den. Ljusen tog slut, därför är det bara ett ljus. Men det är ju bara första advent.

En som jag har gjort själv. Det ska föreställa lingonris och lingon. Den är gjord av så kallad trolldeg. Här kommer receptet.
1 dl salt
2 dl mjöl
1 msk matolja
vatten
Blanda en deg av salt, mjöl och olja. Tillsätt vatten tills degen har samma konsistens som pepparkaksdeg. Forma gubbar eller figurer eller vad man nu vill. Lägg dom på en plåt. Torka i 75 graders ugn i ca 12 timmar, beroende på storlek. Måla figurerna efter att dom har svalnat.
Jag har köpt 5 almanackor som ska omvandlas till julklappar och en till oss. Jag har tagit en bild varje månad som visar vad som hände. Månaderna när någon fyller är det såklart kalasbilder. Ett annat exempel är januari när M, S och L äter pepparkakshuset.

Tyvärr tog färgpatronen slut innan alla bilderna till januari ens var utskrivna. Så det får bli nytt pyssel efter färgpatronen är köpt.
Glöggen är i alla fall upptappad på flaskor.
7 stycken blev det. Några ska bli julklappar och en ska grannarna få istället för julblomma. Jag gör etiketter och sätter på för att piffa till det lite. Vill fler göra etiketter så kan man gå in här.
Självklart drack vi glögg med mandel och russin.L:s stövlar var dyngsura efter att hon varit ute på dagis i slasken och regnet. Dragkedjan fastnade och strumporna gick att vrida ur. För att förhindra läckage igen så har vi impregnerat stövlarna. Maken har även tagit silikonspray på dragkedjan så nu går det att dra upp och ner igen.
Maken, L och jag har varit på familjegudstjänst. Barnkören och alla barntimme barnen sjöng och allt var jättefint. Tills prästen lutade sig mot en dörr och dörren gick upp och prästen ramlade ut. Efter gudstjänsten bjöd vävgruppen på adventsfika. Så vi fick lussebulle och pepparkaka fast jag inte ens har "hunnit" (orkat) baka än.

1 kommentar:

kyrksyster sa...

Oj... är det sant att han ramlade ut?

Jo, det mesta kan hända i en gudstjänst. T o m att kyrkvärdarna trillar och alla kollektpengarna far all världens väg!