Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 27 november 2008

Nervös och tonåringar

S märker på mig när jag inte mår något bra. Då mår hon inte heller något bra. Vid 11 tiden ringde hon och ville bli hämtade i skolan. Jag trodde att det var på grund av yrseln så jag åkte dit. När jag kom sa hon att hon var yr men inte mer än vanligt. Hon orkade bara inte vara kvar i skolan. Hennes kompisar sa hela tiden att hon var bortskämd och hon orkade inte höra dom längre. Hon är absolut inte bortskämd men hon spydde galla över mig hela dagen sen. "Att det är mitt fel att vi har dåligt med pengar för att jag inte jobbar". "Att ingen annan i familjen vill att jag ska vara hemma". "Att hon aldrig får några nya kläder". Hon avslutade med orden nu flyttar jag till mormor. Sen skulle hon åka till öppet hus på en skola inne i staden. Så det kändes så där att inte hinna göra sams innan hon åkte.

Jag är nervig hela tiden. Efter att läkaren berättade för mig igår att det finns risk att ärrbråck kryper ut och knyter sig så man får jätteont så går jag runt och väntar på det hela tiden. Jag har ont i magen hela tiden i alla fall så det känns inte direkt bättre av att vara orolig.

Jag har inte varit på apoteket än och tagit ut medicinerna jag ska äta. Igår hade jag inga pengar och idag har jag mest legat i sängen. Jag har ont i huvudet så jag mår illa, förmodligen oro det med. Jag har haft det i över en vecka. Det brukar gå över med Ibumetin men inte i dag. När man gör sin blogg får man skriva vilka kategorier den ska ligga under. Jag har valt föräldraskap och barn, sen har jag valt hälsa och sjukvård. Det var med tanke på mitt yrke men nu är det mest jag eller S som är sjuka hela tiden.

JAK lånet har blivit beviljat. Det är bra för att vi inte behöver betala någon ränta. Men vi har nästan inga sparpoäng så vi måste efterspara med lika mycket som vi lånar. Om 2 år får vi 50.000 kronor i handen + att hela lånet är betalt. Men vad hjälper det när vi får betala 5000 kronor i månaden på det. Jag har ingen aning om hur det blir med mitt jobb efter nyår. Om jag nu ska bli opererad inom 3 månader så måste jag då vara sjukskriven. Det kanske inte lockar chefen att förlänga tjänsten när hon vet att jag kommer att vara mer sjuk. Jag har redan varit sjuk så det räcker i år. 5000 har vi knappt råd med idag när jag jobbar.

Badrummet går framåt, men det blir inte klart den här veckan heller.

3 av 4 väggar är klara och golvet har fått tätskikt. Jag mötte en före detta arbetskompis när jag hämtade L på kyrkis. Dom hade haft hantverkare hos sig som hade bytt alla deras fönster. Dom hade blivit klara i måndags och det var SÅ skönt sa hon. Dom hade skrivit kontrakt med hantverkarna innan jobbet att om dom inte blev klara på 20 dagar så skulle dom böta 500 kronor/dag som dom drog över tiden. Det skulle vi ha gjort, då hade vi nästan fått badrummet gratis!

Till L:s stora sorg var det ingen gympa på dagis idag. Gympasalen var upptagen med annat. L och några till fick därför följa med några av småbarnen till skogen för att plocka mossa och annat till adventsljusstakar. Det är slaska och lera och det märktes när jag hämtade henne. Overallen var lerig från topp till tå och stövlarna var dyngsura. Fast dom hade legat i torkskåpet i flera timmar. När hon satte på sig stövlarna för att gå till kyrkis så blev strumporna dyngsura. Jag fick ta med stövlar och strumpor hem. Som tur var kom jag ihåg att ta med nya när jag hämtade henne.

Jag har pyntat till advent. Jag älskar när alla fina ljusstakar och julljus kommer upp.

I vardagsrummet står julbyn som jag fick av mamma och pappa i julklapp ett år. Det är färgade lampor som blinkar, jättefin. Jag tittar nästan mer på den än på TV:n som står bredvid.I M:s rum hänger en tomte.I L:s rum hänger en snögubbe. Stackars S har inger rum för tillfället men det brukar hänga en tomteslinga där.I köket hänger det julklockor. Jag fick dom av min älskade farmor för säkert 20 år sedan. Observera att jag har bytt till julgardin. I dom andra fönstren är det vanliga adventsljusstakar.

Inga kommentarer: